15.12.2010. / 15:17

Autor: Martina Čizmić

Popijač u Turskoj dogovara zajednička ulaganja u energetiku

"Hrvatska ima velike planove za energetiku u budućnosti. Pozvali smo turske kompanije da investiraju u našu zemlju, a smatramo i kako Turska nudi velike mogućnosti i za hrvatske tvrtke", rekao je novinarima Popijač

Đuro PopijačĐuro PopijačMinistar gospodarstva Đuro Popijač u službenom je posjetu Turskoj gdje se sastao s turskim ministrom za energetiku Tanerom Yildizom. U obraćanju novinarima nakon susreta ministri su najavili mogućnost suradnje dviju država u sektoru energetike.

Ministar Yildiz istaknuo je kako su turski investitori spremni iskoristiti priliku koja se nudi u hrvatskom energetskom sektoru. Dodao je kako dvije zemlje ugovaraju suradnju na izgradnji hidroelektrana, iskorištavanju obnovljive energije, ali i izgradnji plinovoda i naftovoda.

Također, turski je ministar pozvao tehničku ekipu iz Hrvatske koja bi Tursku trebala posjetiti početkom sljedeće godine, a koji bi trebala istražiti mogućnosti suradnje dviju zemalja.

Ministar Popijač je rekao kako je u Istanbulu održao veoma produktivne sastanke naglasivši kako te dvije zemlje imaju velik potencijal za jačanje gospodarskih odnosa.

"Hrvatska ima velike planove za energetiku u budućnosti. Pozvali smo turske kompanije da investiraju u našu zemlju, a smatramo i kako Turska nudi velike mogućnosti i za hrvatske tvrtke", rekao je novinarima Popijač.

Inače, robna razmjena između Turske i Hrvatske u prvih 10 mjeseci ove godine iznosila je 620 milijuna dolara, od čega najveći dio otpada na turski izvoz u Hrvatsku.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

registracija
16/12/10

kovac48, 16.12.10. 20:01

ministre nije potrebno traziti ulagace potrebno je stvoriti uvjete ulagaci sami dođu kad su uvjeti povoljni...tj zasto za solarnu elektranu treba 62 dozvole a to traje oko 3g a za to isto u njemackoj treba 10-15 dana....to sto sam naveo to je 100posto tocno jer sam zelio graditi elektranu.....ovakvim nacinom vodenja gospodarstva vodi ravno katastrofi.......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika