15.12.2010. / 19:33

Autor: Nacional.hr

Pred sutkinjom

Povratak ili duži boravak u Austriji: Mirjana sutra dolazi u posjet Ivi Sanaderu?

Ukoliko se Sanader ne usprotivi brzom izručenju, on bi u hrvatskom pritvoru mogao biti već do kraja ove godine

Ivo SanaderIvo SanaderGotovo tjedan dana nakon uhićenja Ive Sanadera, njegova bi se supruga Mirjana trebala pojaviti u Salzburgu i posjetiti ga. Kako doznaje Nova TV, Mirjana Sanader tijekom tjedna razgovarala je s nekoliko uglednih odvjetnika no, konačna odluka o odabiru odvjetnika ostavljena je samom Ivi Sanaderu.

Mirjana Sanader trebala bi se sutra, u pratnji jednog od odvjetnika pojaviti u Salzburgu i posjetiti svog supruga, a tada će on vjerojatno i odabrati tko će ga braniti od optužbi s kojima je danas upoznat.

Bivši premijer Ivo Sanader razgovarao je danas sa sutkinjom u Salzburgu o dokumenitma koje je u sklopu zahtjeva za izručenjem Hrvatska poslala Austriji. Razgovarali su o cijelom procesu izručenja, no ne i o Sanaderovom očitovanju o izručenju, potvrdila je nakon susreta glasnogovornica suda Barbara Freichttinger.

Još uvijek nije poznato kada će se Sanader očitovati o izručenju, no jasno je da će to morati napraviti u sljedećih nekoliko dana.

HRT javlja kako je Sanader ipak razgovarao sa sutkinjom o izručenju te da će njegova odluka biti priopćena sutra u 10 sati na konferenciji za novinare u Salzburgu.

Podsjetimo da je njegov odvjetnik već rekao da se Sanader neće biti protiv izručenja. Riječ je, doduše, o onom istom odvjetniku koji je govorio da se Sanader dogovarao sa hrvatskom policijom o povratku, što se međutim pokazalo neistinom.

Ukoliko se međutim Sanader ne usprotivi brzom izručenju, on bi u hrvatskom pritvoru mogao biti već do kraja ove godine. Ako pak ne bude takav razvoj situacije, te Sanader odbije brzo izručenje, njegov povratak u Hrvatsku bi mogao trajati mjesecima.

Inače na sjednici istražnog povjerenstva koruškog parlamenta potvrđeno je da će povjerenstvo tražiti odobrenje za ispitivanjem odnosno saslušanjem Ive Sanadera u slučaju Hypo prije no što on bude izručen Hrvatskoj. Ukoliko austrijsko ministarstvo pravosuđa prihvati zahtjev povjerenstva, a Sanader na to pristane, bivši hrvatski premijer pred austrijskim istražiteljima mogao bi se naći već 22. prosinca, javlja ORF.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 15.12.10. 18:03

On je postigao svoj cilj - uskratio je vrhu HDZ likovanje nad njegovim lisicinama. I zadao samar pustim snovima tome necemu sto se voli nazvati strankom, u smislu daljnje promidzbe i laznog uvjeravanja da ozbiljno rade na suzbijanju korupcije.
No kad ce Seks u Remetinac!?


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 15.12.10. 20:34

Taj ce pokusati sve da ostane van Remetinca


registracija
11/1/10

fluid, 15.12.10. 23:40

10 milijuna kuna na dva tajna računa !!!?Čovjek je stvarno debil.Sanader je od sve pameti to napravio ?Nemogu vjerovat da je zaista zadnji kreten.Gluplji je od Kutle.A nije ni hercegovac.


registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 16.12.10. 00:05

nije hercegovac ali imaš i onog drugog dalmatinca (glup i gluplji)


registracija
6/10/09

pfefer, 16.12.10. 07:48

mi bi se trebali zvati država korumpiranih političara


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika