15.12.2010. / 20:11

Autor: Hina

Prijetnja na slovenski način: Zastupnicima u Novoj poželio "bolest, siromaštvo, smrt"

Uoči glasovanja o mirovinskoj reformi, koja za tri godine produžuje dobnu granica za umirovljenje, slovenski parlamentarci primili su u utorak prijeteću novogodišnju čestitku sa željama da ih u 2011. snađe "siromaštvo, bolest i smrt", otkrio je u srijedu predsjednik jedne od parlamentarnih stranaka.

Zastupnici u slovenskom parlamentu iznenadili su se "čestitkom"Zastupnici u slovenskom parlamentu iznenadili su se "čestitkom"Uoči glasovanja o mirovinskoj reformi, koja za tri godine produžuje dobnu granica za umirovljenje, slovenski parlamentarci primili su u utorak prijeteću novogodišnju čestitku sa željama da ih u 2011. snađe "siromaštvo, bolest i smrt", otkrio je u srijedu predsjednik jedne od parlamentarnih stranaka.

Svi su zastupnici primili čestitku lokalnog dužnosnika Demokratske stranke umirovljenika (DESUS), otkrio je novinarima u Ljubljani predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS) Radovan Žerjav.

Reforma "umirovljenicima poručuje da što prije umru" jer opterećuju mirovinske fondove, napisao je Edvard Kupčič, predsjednik općinskog odbora DESUS-a iz mjesta Svetog Andraža.

Budu li glasovali za reformu, Kupčič zastupnicima može uzvratiti istim željama u Novoj godini, a to su "sve najgore želje, uključivo siromaštvo i smrt", napisao je.

Unatoč mračnim željama zastupnici su prihvatili mirovinsku reformu koja za tri godine produžuje dobnu granica za umirovljenje i uvodi nov način obračuna mirovina.

Iako je DESUS članica vladajuće koalicije, njegovi su zastupnici glasovali protiv reforme.

SLS je reformu podupro jer je svjestan gospodarskog stanja u zemlji, objasnio je Žerjav novinarima i ustvrdio da nije bilo političke trgovine s vladom koja je svakako željela osigurati dovoljan broj glasova.

Tekst prijetećeg pisma u srijedu su objavili slovenski mediji.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 15.12.10. 23:39

I mi Hrvati se isto pitamo !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika