15.12.2010. / 20:50

Autor: Nacional.hr

Konzultacije u Banskim dvorima: Premijerka u rekonstrukciju Vlade do kraja godine?

S obzirom na to da je predsjednik Sabora Luka Bebić rekao kako on nema nikakvu najavu za izvanrednu sjednicu zbog rekonstrukcije Vlade, izgledniji je scenarij u kojem će premijerka Kosor ipak malo pričekati

Tko će od ministara napustiti Banske dvore?Tko će od ministara napustiti Banske dvore?Pitanje rekonstrukcije Vlade u posljednje je vrijeme jednako aktualno kao i pitanje izručenja Ive Sanadera Hrvatskoj. I dok u Banskim dvorima šute o tome koji bi ministar mogao dobiti izgon iz Vlade, premijerka o cijeloj situaciji govori na kapaljku. Tek kad ju novinari pritisnu procijedi kako konzultacije i dalje traju.

No, u kuloarima se istovremeno mogu čuti dvije različite informacije. Prema jednoj, na koju se poziva Večernji list, premijerka Jadranka Kosor ima problema s pronalaskom adekvatnih zamjena za ministre kojima se želi zahvaliti na suradnji. Po toj informaciji rekonstrukcija Vlade mogla bi biti odgođena za sljedeću godinu.

Paralelno s tom informacijom, javlja se i druga, na koju se poziva HRT, prema kojoj premijerka obavlja konzultacije s koalicijskim partnerima od kojih je dobila blagoslov za rekonstrukciju. Međutim, oni zahtjevaju temeljitu rekonstrukciju, a ne "osvježenje".

S obzirom na to da je predsjednik Sabora Luka Bebić rekao kako on nema nikakvu najavu za izvanrednu sjednicu zbog rekonstrukcije Vlade, izgledniji je scenarij u kojem će premijerka Kosor ipak malo pričekati. No, nije isključeno i da nas iznenadi i u roku od nekoliko dana ipak pošalje neke ministre, među kojima se najčešće spominju Branko Vukelić, Božidar Kalmeta, Marina Matulović Dropulić i Ivan Šuker, natrag u saborske klupe.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 16.12.10. 07:34

jadranka mjenjaj to po kratkom postupku sve ko je nesposoban i ne želi raditi


registracija
30/6/10

petrus7, 16.12.10. 12:01

Čmarko to znači da svi daju ostavke i da se raspišu izbori. Kad si siguran da bi opet pobijedili pretpostavljam da si za to da se raspišu izbori. Ili se možda varam.


registracija
26/11/09

CH2710, 17.12.10. 18:46

Ma koja rekonstrikcija smradovi prokleti...???

Idite svi u 1000000000000000000 pm, a onda kolektivno u Remetinec...

Što sve gamad ne pokušava da bi ostala na vlasti...?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika