16.12.2010. / 10:21

Autor: Nacional.hr

Ni Gazprom ni E.ON: Ina za dobavljača plina odabrala talijanski Eni

"Odabir Eni-ja kao pouzdane i kredibilne kompanije dokaz je našeg uspjeha u osiguranju sigurnosti opskrbe za hrvatske građane i industriju", rekao je Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine

Zoltán ÁldottZoltán ÁldottPrirodni plin, članica INA Grupe, zaključila je ugovor za dobavu prirodnog plina s talijanskom kompanijom Eni, priopćili su iz Ine.

"Nakon konkurentnog i transparentnog procesa nabave za dobavu plina čiji je cilj bio odabir visoko pouzdanog dobavljača pod najpovoljnijim uvjetima u smislu najbolje moguće cijene i fleksibilnosti uvjeta, odabrana je najbolja ponuda", stoji u priopćenju.

Isporuke plina započet će od 1. siječnja 2011., a ugovor je zaključen na tri godine s godišnjim količinama od 750 milijuna kubičnih metara u prosjeku. Također, ističu da je INA uspjela dogovoriti veću fleksibilnost u količinama i povoljnije cijene, te istovremeno i mogućnost korištenja dvaju pravaca dobave - Slovenije i hrvatsko-mađarskog interkonektora za kojeg se očekuje da će s radom započeti u narednom periodu.

"Usprkos nekim otvorenim pitanjima vezanima uz budućnost plinskog poslovanja, INA je kontinuirano poduzimala sve potrebne mjere kako bi osigurala stabilnu i neprekinutu opskrbu plinom u Hrvatskoj tijekom ogrjevne sezone, te je u tom smislu i zaključila ugovor o dobavi s najboljim mogućim uvjetima dostupnima na tržištu. Odabir Eni-ja kao pouzdane i kredibilne kompanije dokaz je našeg uspjeha u osiguranju sigurnosti opskrbe za hrvatske građane i industriju", rekao je Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

Na kraju ističu kako je Eni kompanija s dugogodišnjim iskustvom u cjelokupnom plinskom poslovanju, s uspješnom suradnjom s drugim velikim igračima na tržištu plina i velikim ugledom u međunarodnom energetskom sektoru. Kompanija je također već niz godina i pouzdan Inin partner u projektima istraživanja i proizvodnje.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika