16.12.2010. / 11:00

Autor: Nacional.hr

Mršavljenje bez dijete: 5 namirnica koje otapaju masne naslage

Ukoliko i vi imate problema s viškom kilograma, tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana trebali bi obratiti posebnu pažnju. U nastavku saznajte koje bi namirnice trebali koristiti za pripremu omiljenih jela

Sve je više ljudi koji se bori s viškom kilograma što potvrđuju i svakodnevna istraživanja. Naime, u nedavnom izvješću o zdravlju u 27 zemalja članica, Organizacija za ekonomsku suradnju i razvo sa sjedištem u Parizu i Europska komisija u Bruxellesu izjavili su da se stopa pretilosti više nego udvostručila u zadnjih 20 godina u većini zemalja članica Europske unije.

Ukoliko i vi imate problema s viškom kilograma, tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana trebali bi obratiti posebnu pažnju. U nastavku saznajte koje bi namirnice trebali koristiti za pripremu omiljenih jela, jer upravo oni će vam pomoći da tijekom zime ne dobijete na kilaži!

Mrkva
Ukoliko niste ljubitelj svježe mrkve, zamijenite ju sokom. Mrkva štiti i od različitih bolesti, primjerice tumora, pomaže pri regulaciji šećera u krvi i poboljšava vid, a jedan je od najboljih saveznika u borbi s kilogramima.

Kadulja
Kadulja blagotvorno utječe na cirkulaciju i pomaže pri otapanju masnog tkiva. Ukoliko imate problema s celulitom, jutarnje ispijanje kave zamijenite čajem od kadulje.

Limun
Agrumi razgrađuju masnoće i potiču mršavljenje. Jednom tjedno pripremite voćni napitak od četiri grejpa, tri limuna i jedne naranče razrijeđen u dvije litre obične vode. Konzumaciju napitka rasporedite kroz cijeli dan.

Đumbir
Već od prije je poznato da ima blagotvoran učinak na probavu, a konzumaciju ovog začina trebale bi pojačati i osobe koje imaju problema s masnim naslagama.

Soja
Soja je jednogodišnja mahunarka koja se preko 13.000 godina uzgaja u Kini, a njezina izvanredna svojstva su tek prije trideset godina otkrivena u Americi.

Od tada se sve češće spominje u suvremenom nutricionizmu. Iako su mnogi još uvijek skeptični prema ovoj namirnici, valja napomenuti da soja sprečava razvoj opakih bolesti, prvenstveno raka dojke, prostate i debelog crijeva, a odličan je saveznik i u borbi s kilogramima.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika