16.12.2010. / 13:31

Autor: Hina

Nema ponuda za kupnju crnogorske tvrtke Montenegro Airlines

Za crnogorsku zrakoplovnu tvrtku Montenegro Airlines (MA) u svijetu kao da nema zainteresiranih, jer na natječaj za kupnju 30 posto njezinih dionica u predviđenu roku nije dostavljena nijedna ponuda, iako su četiri tvrtke otkupile ponudbenu dokumentaciju.

Montenegro AirlinesMontenegro AirlinesZa crnogorsku zrakoplovnu tvrtku Montenegro Airlines (MA) u svijetu kao da nema zainteresiranih, jer na natječaj za kupnju 30 posto njezinih dionica u predviđenu roku nije dostavljena nijedna ponuda, iako su četiri tvrtke otkupile ponudbenu dokumentaciju.

Natječaj za prodaju 30 posto dionica MA bio je raspisan potkraj rujna, uz uvjete koji kupcu omogućuju odlučujući utjecaj na sustav, rad i odlučivanje u radu crnogorske tvrtke.

Po ugovoru kupac dvije godine nakon stjecanja udjela od 30 posto te ispunjenja investicijskih i drugih obveza ima pravo kupiti nove dionice tvrtke koje su u državnom vlasništvu i tako bi postao većinski vlasnik.

Bila je predviđena i mogućnost javno-privatnog partnerstva s javnim poduzećem Aerodromi Crne Gore po dugoročnu sporazumu o poslovno-tehničkoj suradnji.

Iz natječajnog povjerenstva priopćeno je da su dokumentaciju otkupile izraelske tvrtke El Al i Arkia Israel Airlines, Etihad Airways iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te ciparska Innuendo Limited, no ponude nisu dostavile.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika