16.12.2010. / 14:45

Autor: Hina

Četvorica napadača na "grčki" autobus osumnjičena za zločin iz mržnje

Policija je izvijestila i da je prije, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice Dinama i PAOK-a na maksimirskom stadionu privedeno 18 domaćih navijača - po jedan zbog nasilja, paljenja baklje i utrčavanja na teren, sedmorica zbog remećenja javnog reda i mira, a osmorica preventivno zbog pijanstva

Četvorica zagrebačkih huligana, napadača na autobus s VIP gostima grčkoga nogometnog kluba PAOK-a, osumnjičeni su za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji koja smatra da je riječ o zločinu iz mržnje.

Nakon policijske istrage u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda privedena su dvojica 20-godišnjaka, 21-godišnjak i maloljetni 17-godišnjak. Ta četvorica do sada nisu bila poznata policiji po izgredima, nasilju ili drugim kaznenim djelima.

U policiji kažu da i dalje tragaju za ostalim nasilnicima koji su u utorak iza 13 sati u Novom Zagrebu kamenovali autobus koji je iz zračne luke prevozio 40-ak VIP gostiju PAOK-a. Pošto su porazbijali stakla, u autobus su ubacili nekoliko baklja, tzv. bengalka koje su izazvale manji požar. Požar su ugasili vatrogasci. U napadu je sudjelovalo 40-ak mlađih osoba.

Policija je izvijestila i da je prije, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice Dinama i PAOK-a na maksimirskom stadionu privedeno 18 domaćih navijača - po jedan zbog nasilja, paljenja baklje i utrčavanja na teren, sedmorica zbog remećenja javnog reda i mira, a osmorica preventivno zbog pijanstva.

Policija je u dva navrata uporabila sredstva prisile: oko 20,30 sati u Klinici za traumatologiju zbog remećenja javnog reda i mira i odbijanja zapovijedi na silu je vezala pijanog 34-godišnjaka, a pola sata kasnije na izlazu sa zapadne tribine stadiona interventni policajci uporabili su silu nad većom skupinom domaćih navijača. Oni su vrijeđali gostujuće navijače i naguravali se s redarima koji su bili ispred navijača PAOK-a, a u policiji kažu da su intervenirali kad je iz mnoštva doletjela plastična stolica i nekoliko boca.

U blizini stadiona je u vrijeme utakmice izbila tučnjava u kojoj je teško ozlijeđen 40-godišnjak. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC-u Zagreb, a za napad na njega osumnjičen je 25-godišnjak koji je još pod kriminalističkim istraživanjem.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika