16.12.2010. / 15:16

Autor: Hina

Poruka iz EU: Hrvatska ima veliku potporu za članstvo, a Sanader je stvar pravosuđa

Reinfeldt je tako odgovorio na pitanje kakav utjecaj može imati proces koji se vodi protiv Sanadera na završetak hrvatskih pristupnih pregovora

Švedski premijer Fredrik ReinfeldtŠvedski premijer Fredrik ReinfeldtProces bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu stvar je hrvatskog pravosuđa a ulazak Hrvatske u Europsku uniju, za što ima veliku potporu, nije vezan uz sudbinu jedne osobe, izjavio je u četvrtak u Meiseu pokraj Bruxellesa švedski premijer Fredrik Reinfeldt.

"Proces proširenja nije vezan uz jednu osobu. Hrvatska je zemlja s velikom potporom da postane nova članica, dovršimo to, a proces bivšem premijeru je stvar hrvatskog pravosudnog sustava", izjavio je Reinfeldt po dolasku na sastanak čelnika Europske pučke stranke, koji su se okupili u Meiseu pokraj Bruxellesa.

Reinfeldt je tako odgovorio na pitanje kakav utjecaj može imati proces koji se vodi protiv Sanadera na završetak hrvatskih pristupnih pregovora.

Na summitu premijera, predsjednika i oporbenih čelnika iz zemalja članica EU-a, koji dolaze iz stranaka okupljenih u Europskoj pučkoj stranci, sudjelovat će i hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor te još nekoliko čelnika iz zemalja kandidata i potencijalnih kandidata.

Od 27 čelnika EU-a 14 ih dolazi iz Europske pučke stranke, među njima, njemačka kancelarka Angela Merkel, premijeri Francuske, Italije i Švedske, Francois Fillon, Silvio Berlusconi i Fredrik Reinfeldt.

Iz redova Europske pučke stranke su i predsjednici Europskog vijeća i Komisije Herman Van Rompuy i Jose Manuel Barroso.

EPP se redovito sastaje uoči svakog sastanka na vrhu zemalja članica Europske unije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 16.12.10. 15:43

Gadno se Sanader preračunao pokušavši prenijeti hrvatsku logiku jednakosti svih na evropske političare.Njegov način prikrivanja i reakcija govore sami za sebe da je Sanader imao strategiju "pokaži evropejcima lovu i radit će kako ja hoću"!E pa Evropa nije Hrvatska glupani bjelosvjetski na hrvatskoj sceni i vlasti.Oni uzimaju debeli dio kolača ali i drugima daju.Itekako vode računa da oni "!manji"mogu raditi i zaraditi pa da imaju odakle uzeti.Ova naša gamad uništava sve.Od radnih mjesta do pojedinca.A kada nema više odakle uzeti,jer ljudi jednostavno nemaju posla,tada se zadužuju.Jer,sve će to netko morati vratiti.Oni koji uzimaju najviše,sigurno neće vraćati.Imaju zakone koji im jamče sigurnost u svim vremenima.Sanader je pokazao nizak stupanj inteligencije stavivši novac na banke.Tajni računi ?Koja glupost.Pa bolje da je zakopao lovu negdje u Dugobabama.E tamo ga nebi pronašli.Ovako se pokušao nasprdati i sa hrvatskom policijom ali i sa Interpolom.E neće ići glavonjo glupi i narcisoidni.


registracija
9/3/10

nostradurus, 16.12.10. 17:01

Kako nas sad toliko žele iz EU? Sad kad su vidjeli da smo pokvareni od vrha, još smo im miliji? Nekaj je tu čudno. Možda mi ipak trebamo EU, a ne EU nama?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika