16.12.2010. / 15:29

Autor: Nacional.hr

Čaj od mente - savršen lijek protiv mučnine i mamurluka

Ulje od mente jedan je od najboljih prirodnih lijekova protiv glavobolje, a da je ova biljka jedan od najvećih neprijatelja masnih nasloga pokazalo je i nedavno istraživanje u Zapadnoj Virginiji

Osim što ima blagotvoran utjecaj na dišni sustav, menta je idealna namirnica za osobe s probavnim smetnjama, što s obzirom na skorošnje blagdane, kada je konzumacija hrane i alkohola povećana, nije iznenađujuća pojava kod većine ljudi. U nastavku donosimo još nekoliko ljekovitih svojstava ove biljke!

Uklanja glavobolju
Ulje od mente također je jedan od najboljih prirodnih lijekova protiv glavobolje. Nekoliko kapi ulja utrljajte u čelo, potiljak i sljepoočnice.

Vjerovali ili ne, bol bi trebala nestati već nakon petnaest minuta. Umjesto mente možete koristiti i ulje od lavande. Nekoliko kapi nanesite na papirnatu maramicu i povremeno mirišite.

Topi masne naslage
Da je menta jedan od najvećih neprijatelja masnih naslaga pokazalo je i nedavno istraživanje u Zapadnoj Virginiji.

'Ubija' želju za cigaretom
Budući da ima specifičan miris, menta smanjuje želju za cigaretom. Ukoliko ste i vi odlučili uštedjeti na nikotinu, preporučamo da se inhalirate ovom biljkom.

Pobjeđuje stres
Čaj od mente jača živce i djeluje umirujuće. Ukoliko niste ljubitelj ovog napitka, umjesto čaja koristite eterična ulja na bazi metvice koja vam mogu koristi kao osvježivači prostora.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika