16.12.2010. / 20:48

Autor: Hina , Nacional.hr

Zeleno svijetlo iz Beča

Ispitivanje 22. prosinca: Sanader s povjerenstvom o Hypo banci

Istražno povjerenstvo koruške skupštine za slučaj Hypo banke u srijedu je objavilo da želi ispitati bivšega hrvatskog premijera Ivu Sanadera koji se nalazi u pritvoru u Salzburgu, a kao mogući datum ispitivanja spominjao se 22. prosinca

Ivo SanaderIvo SanaderIstražno povjerenstvo pokrajinskog parlamenta austrijske Koruške koje se bavi slučajem Hypo ispitat će bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera o tom slučaju iduće srijede, izjavio je u četvrtak u Klagenfurtu za Slovensku televiziju Rolf Holub, član tog povjerenstva, dodajući da su za ispitivanje dobili odobrenje iz Beča.

Istražno povjerenstvo koruške skupštine za slučaj Hypo banke u srijedu je objavilo da želi ispitati bivšega hrvatskog premijera Ivu Sanadera koji se nalazi u pritvoru u Salzburgu, a kao mogući datum ispitivanja spominjao se 22. prosinca.

Kako je o tome ranije izvještavala austrijska novinska agencija APA, saslušanje će vjerojatno biti obavljeno putem videokonferencije.

Sanader se nalazi u pritvoru u Salzburgu od petka kad ga je uhitila austrijska policija na osnovi uhidbenog naloga iz Hrvatske. Hrvatsko pravosuđe smatra da je Sanader svoj položaj zlouporabio u dva slučaja, navela je APA dodajući da se on možda okoristio i u poslovanju s koruškom Hypo bankom.

Sanader je u četvrtak napokon dobio i pravnog zastupnika koji će ga braniti ispred hrvatskog pravosuđa. Naime, novinarima u Salzburgu je odvjetnik Goran Suić potvrdio kako je upravo on novi branitelj Ive Sanadera.

Suić je oko 14 sati došao posjetiti Sanaderam, te se u razgovoru s novim klijentom zadržao dva sata. Nakon toga je novinarima obznanio kako mu je Sanader potpisao punomoć za zastupanje.

"Ivo Sanader potpisao mi je punomoć i to je sve što mogu reći", rekao je Suić dodavši kako se bivši hrvatski premijer osjeća dobro, "točnije vrlo dobro".

"Punomoć ćemo sutra prijaviti na Županijskom sudu u Zagrebu", kazao je Suić za Hinu. Dodao je da će se u obranu bivšeg premijera uključiti još neke kolege, među kojima i odvjetnik Ivan Lovrić.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
29/12/09

natasasi, 17.12.10. 00:55

bježao za ameriku i zaglavio u austriji, he he
sada će požalit kaj nije ostao doma, govno jedno!


registracija
29/12/09

natasasi, 17.12.10. 01:02

debela se mora pazit, kad mu ide u posjet, da i nju austrijanci ne zadrže...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika