17.12.2010. / 11:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor vraća HDZ-ov dug umirovljenicima: 'Na istu prevaru Sanader je dobio izbore'

Iz HSU-a ističu da će premijerka Kosor "u maniri svog prethodnika Ive Sanadera podijeliti umirovljenicima u Domu četvrtu ratu odštete kao da se radi o milostinji Vlade umirovljenicima uoči Božića, a ne pravu umirovljenika utemeljenom na Ustavu"

Jadranka Kosor: Autor:
Zarko Bašić/PIXSELLJadranka Kosor: Autor: Zarko Bašić/PIXSELLU povodu početka povrata četvrte rate punog iznosa obeštećenja umirovljenicima, predsjednica Vlade Jadranka Kosor uručila je danas poštanske uplatnice umirovljenicima u Domu za odrasle, starije i nemoćne osobe Maksimir, rekavši kako se isplaćuje više od 826 milijuna kuna za više od 140.000 umirovljenika.

To je velik novac osiguran u gospodarski iznimno teškoj godini, rekla je Kosor podsjećajući da je do sada umirovljenicima isplaćeno oko 7,5 milijardi kuna obeštećenja. Još 830 milijuna kuna bit će isplaćeno iduće godine, a isto toliko i 2012., dok će posao isplate duga biti dovršen 2013. isplatom preostalih 112 milijuna kuna, poručila je Kosor.

Svečanosti su među ostalima nazočili i predstavnici Stranke umirovljenika i Matice umirovljenika Hrvatske koji su, kako je podsjetila Kosor, zajedno s predstavnicima Vlade nedavno potpisali sporazum o osnivanju vijeća umirovljenika. To će biti, kako je rekla, savjetodavno tijelo za koje očekuje da će raditi na promišljanju umirovljeničke politike u budućnosti.

Predstavnici umirovljenika zahvalili su se premijerki zamolivši je da, iako je gospodarska situacija teška, vodi računa o njima, a članovi folklorne i plesne skupine organizirali su prigodni kulturno-umjetnički program.

Hrvatska stranka umirovljenika priopćenjem se osvrnula na ovaj događaj. Oni naime ističu da će premijerka Kosor "u maniri svog prethodnika Ive Sanadera podijeliti umirovljenicima u Domu četvrtu ratu odštete kao da se radi o milostinji Vlade umirovljenicima uoči Božića, a ne pravu umirovljenika utemeljenom na Ustavu".

"HSU upozorava da je na istoj prevari umirovljenika, a i cijele javnosti, Ivo Sanader već jednom uspio dobiti parlamentarne izbore, jer se odšteta prikazala kao milostinja Vlade koja se dijeli prije Božića, a ne kao pravo umirovljenika koje se temelji na odluci Ustavnog suda", piše predsjednik HSU-a Silvano Hrelja te podsjeća da je njegova stranka najzaslužnija za odluku da se umirovljenicima namiri dug. Sporni dug umirovljenicima nastao je između 1993. i 1998. za vrijeme HDZ-a, da bi tijekom recentnih nekoliko godina bio aktualan prijepor da li taj dug uopće postoji. Dakako, takve ocjene dolazile su iz vladajuće stranke, koja je na kraju odlučila da će isplatiti umirovljenike.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 17.12.10. 12:06

GAMADI NEĆE NI TO POMOĆI. DOLJE KRADEZE LOPOVSKI!


registracija
27/7/09

columbo, 17.12.10. 12:38

Koja je ovo farsa i Jacino vec uhodano uminjavanje repom...


registracija
30/6/09

jebivjetar, 17.12.10. 13:13

Pada vlada !


registracija
15/2/06

SigaZG, 17.12.10. 13:32

još je trebala pozvat par penzića u vladu i tam im podijeliti te čekove da se vidi da vraća s osmjehom i kikotanjem.


registracija
29/11/09

Ivis, 17.12.10. 14:48

Bijeda nad bijedom. Srecom ne jos dugo!


registracija
17/12/10

zmaj, 17.12.10. 15:02

bolje bi joj bilo da vrati stan što ga joj je Šušak poklonio, izbacivši iz njega ljude samo zato što su Srbi! Jedan se i ubio! Strašno nešto, a premijerka nam glumata majku Terezu, ministrica obitelji, branitelja... USRAT ĆU SE!!!


registracija
30/6/10

petrus7, 17.12.10. 15:50

srbin je izbačen da bi srpkinja ušla unutra.


registracija
27/12/06

Skipp, 17.12.10. 19:18

Nevjerojatno je to koliko je ova ženska prijetvora ovdje ispada da ona osobno vraća novce (valjda je digla kredit i stavila hipoteku na stan da bi to mogla učiniti) a onu sramotu kad je predložila a Sabor prihvatio da ove godine nema usklađivanja mirovina, što ćemo s time??? Vraćanje duga je obveza, a neusklađivanje mirovina je njeno djelo, na koje je valjda posebno ponosna ....najbitnije je da za lažne branitelje uvijek ima!.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 17.12.10. 23:12

HDZ je oteo umirovljenicima od 1994.godine ( tadašnjom odlukom o neusklađivanju mirovina) pa sve do 2005. kada Ustavni sud presudio da oteto treba vratiti - dakle oteo je u 11 godina umiroljenicima više od 50 milijardi kuna.
I sada kad se vraća dio novca a mnogi su u međuvremenu umrli u bijedi -luda Jaca glumi dobrotvorku!
To je isto kao da vam razbojnik otme sve što imate i onda vam da za kruh i još se cereći hvali kako brine o vama.
Lopuže!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika