17.12.2010. / 14:23

Autor: Hina

Varšava odbacila rusko izvješće o padu zrakoplova s Kaczynskim

Nacrt izvješća o padu zrakoplova poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog u Rusiji, koji je Poljskoj predalo povjerenstvo ruskog zrakoplovstva (MAK), "neprihvatljiv" je, izjavio je u petak poljski premijer Donald Trusk.

Lech Kaczynski poginuo je u padu zrakoplovaLech Kaczynski poginuo je u padu zrakoplovaNacrt izvješća o padu zrakoplova poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog u Rusiji, koji je Poljskoj predalo povjerenstvo ruskog zrakoplovstva (MAK), "neprihvatljiv" je, izjavio je u petak poljski premijer Donald Trusk.

Taj je nacrt izvješća koji je Varšavi poslao MAK 20. listopada "neosporno neprihvatljiv", izjavio je Tusk poljskim novinarima u Bruxellesu.

Poljsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u četvrtak da je Moskvi poslalo dokument na 150 stranica koji sadrži njegove primjedbe na nacrt izvješća MAK-a. Ministarstvo je odbilo iznijeti pojedinosti o sadržaju tih primjedbi.

Tupoljev 154 koji je prevozio predsjednika Lecha Kaczynskog, njegovu suprugu Mariu Kaczynsku i druge visoke poljske dužnosnike, srušio se 10. travnja pri pokušaju slijetanja po gustoj magli u Smolensku, na zapadu Rusije. U padu zrakoplova poginulo je 96 osoba.

Poljsko izaslanstvo putovalo je na svečanost obilježavanja 70. obljetnice pokolja više od 22.000 poljskih časnika, pogubljenih po naredbi Josifa Staljina u Katinu, blizu Smolenska, i na drugim mjestima.

Vezane vijesti

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Dva privatna zrakoplova sudarila su se u nedjelju iznad kanadske pokrajine Saskatchewana, pri čemu je poginulo svih pet osoba u objema letjelicama,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika