17.12.2010. / 15:33

Autor: Hina

Borzan: Neka se desnica dogovori o formiranju vlasti u Osijeku

Na osječkim izborima za gradske četvrti i mjesne odbore desnica je osvojila 80 posto glasova birača, što je obvezuje da sastavi vlast u mjesnoj samoupravi, pri čemu SDP neće sudjelovati, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica osječkoga SDP-a i saborska zastupnica Biljana Borzan.

Nenad Stazić i Biljana BorzanNenad Stazić i Biljana BorzanNa osječkim izborima za gradske četvrti i mjesne odbore desnica je osvojila 80 posto glasova birača, što je obvezuje da sastavi vlast u mjesnoj samoupravi, pri čemu SDP neće sudjelovati, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica osječkoga SDP-a i saborska zastupnica Biljana Borzan.

Nažalost, istaknula je, stanje vezano uz "slaganje vlasti" u gradskim četvrtima i mjesnim odborima iznimno je složeno ponajprije jer je jasno da HDZ i HDSSB ne žele biti zajedno premda je riječ o istoj ideologiji koja je, kako je rekla, umjetno razdvojena zbog Branimira Glavaša.

U gotovo svih 15 gradskih četvrti i mjesnih odbora "gotovo je nemoguće formirati vlast, a SDP-e neće ići u koaliciju ni s HDZ-om ni s HDSSB-om, nego će biti oporba", rekla je, dodajući da je SDP-u "dosta da bude spasitelj formiranja vlasti u tome gradu i da glumi UNPROFOR između zaraćenih strana". "Građanima smo nudili grad uljuđenosti, ljubavi i razvoja, a izbori su pokazali da građani žele desnicu, što nam daje za pravo, ali i odgovornost na osnovi osvojenih rezultata, da ne idemo u koaliciju", rekla je Borzan.

Na izborima za vijećnike osječkih gradski četvrti i mjesnih odbora, na koje je u nedjelju, 12. prosinca, izašlo 14.500 građana, ili nešto više od 14 posto, HDZ je osvojio najviše mandata - 44, HDSSB 34, HSP 23, SDP-HSLS 12, HSU-HNS devet, Nezavisna lista Gordana Matkovića sedam, SDSS pet, Nezavisna lista Ivana Sovića tri i HSP "Dr. Ante Starčević" jedno mjesto. HSS nije osvojio nijedno vijećničko mjesto.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 17.12.10. 16:04

Bravo Osijek, Bravo Slavonijo, plodna zemlja, bila je prije 100 godina najbogatija regija u Hrvatskoj. Slavonija je toliko prirodno bogata da je nemoguće ne imati bogatu privredu. Međutim ako desničarsko smeće (potpomognuto doseljenicima iz ercegovine (koji su u Slavoniju došli nakon drugog svjetskog rata) uzme vladu u ruke, sve može propasti. Želim ti Osijek mnogo sreće u propasti na brdovitom Balkanu, 14 % osjecana nezaposleno, biti ce još gore, samo vi glasajte za HDZ, HSP i one Glavaševe ridikule. Biti ćete jad i bijeda, jad i bijeda. Sram vas bilo budale nezaposlene zatucane, jebo vas i HDZ, i HSP, i ona kukavica Glavas. .


registracija
14/11/07

laufer, 17.12.10. 16:27

Uglavnom se slažem sa ankicoms. i dodao bih da tzv "lijeva opcija" u Osijeku jednostavno nema ljude koji nude nešto suvislo i za koje bi se moglo glasati. Opće parole tipa "grad uljuđenosti, ljubavi i razvoja" se ne mogu više prodavati ni u dječjem vrtiću.
A da Osijek ima glasače koji su spremni podržati "lijevu opciju" pokazali su predsjednički izbori, gdje su ljudi ( preko 60%) dali glas Ivi Josipoviću.
Dakle, samo je potrebno imati dobru "ponudu", a nje u Osijeku jednostavno nema.
Slaba izlaznost na izborima za gradske četvrti to potvrđuje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika