17.12.2010. / 16:20

Autor: Hina

Hebrang 'ništa ne zna', Dioki potvrdio: Dali smo mu 300 tisuća, a ukupno donirali 2,2 milijuna kuna

Petrokemijska Tvrtka Dioki d.d. priopćila je danas da je tijekom protekle godine donirala više od 2, 2 milijuna kuna i time podržala rad i djelovanje različitih organizacija, a brojnim manjim donacijama i rad udruga te društava poput sindikata, udruga umirovljenika i branitelja, kao i Klinički bolnički centar Rijeka, dok je dio - u ukupnom iznosu od 900 tisuća kuna - donirala i za kampanje političara.

Robert JežićRobert JežićPetrokemijska Tvrtka Dioki d.d. priopćila je danas da je tijekom protekle godine donirala više od 2, 2 milijuna kuna i time podržala rad i djelovanje različitih organizacija, a brojnim manjim donacijama i rad udruga te društava poput sindikata, udruga umirovljenika i branitelja, kao i Klinički bolnički centar Rijeka, dok je dio - u ukupnom iznosu od 900 tisuća kuna - donirala i za kampanje političara.

Tako se ističe da je Dioki, s ciljem i porukom sudjelovanja u unaprjeđivanju hrvatskoga demokratskog društva i poticanja političkoga i društvenoga dijaloga, tijekom izborne 2009. potpuno transparentno donirao kampanje predsjedničkih kandidata Ive Josipovića, Dragana Primorca i Nadana Vidoševića u vrijednosti od po 200 tisuća kuna, dok je kampanju predsjedničkoga kandidata Andrije Hebranga podržao sa 300 tisuća kuna.

Kako se navodi, Dioki je svjestan važnosti odgovornog i etički utemeljenoga ponašanja poslovnih subjekata kao nužnog preduvjeta za razvijanje kvalitetnih odnosa u društvu.

'Sanaderov intimus Ježić lobirao za Hypo banku i dobio četiri milijuna eura'

Obmana teška 300 tisuća kn: Jedna od masnijih laži Andrije Hebranga

"Djelujući kao važan gospodarski čimbenik i jedan od najvećih hrvatskih izvoznika, Dioki je svjestan svoje uloge u društvu i zajednici u kojoj posluje. Pozicionirajući se kao društveno odgovorna kompanija koja djeluje i razvija svoje poslovanje na domaćem i inozemnim tržištima, kroz različite donacije i sponzorstva, podržava različite organizacije i institucije važne za razvoj društva i zajednice uopće", stoji u priopćenju.

Dodaje se da u prilog tome govori i "Kodeks korporativnog upravljanja“ tvrtke Dioki d.d. kojim su utvrđene vrijednosti i poslovne prakse u potpunosti usklađene sa europskim i svjetskim standardima.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskome saboru Andrija Hebrang izjavio je u srijedu novinarima da vlasnik tvrtke Dioki Robert Ježić, koji se trenutačno nalazi u pritvoru, nije donirao njegovu predsjedničku kampanju na proteklim predsjedničkim izborima te istaknuo kako je "Ježić novac možda uplatio stranci nakon kampanje".

Predsjednik Republike Ivo Josipović je pak u srijedu na pitanje o mogućnosti vraćanja novca kojim je Robert Ježić financirao njegovu kampanju odgovorio da je to novac tvrtke "Dioki" i ponovio je da ga je spreman vratiti ako se pokaže da ima ikakve veze s kriminalnom aktivnošću, dodavši da je Dioki financirao i medicinu, kulturu i znanost što je dio normalnoga poslovanja svake tvrtke.

Robert Ježić, vlasnik Dioki Grupe i riječkoga dnevnika Novoga lista, uhićen je 9. prosinca u Zagrebu. Za sada službeno nije objavljeno za što ga USKOK sumnjiči, a po ranijim, neslužbenim informacijama, Ježića se tereti zajedno sa bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom, direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom i bivšim premijerom Ivom Sanaderom za prodaju struje Diokiju po cijenama nižima od tržišne.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
16/12/10

5555555555, 17.12.10. 16:48

Hebrang kaže nezna ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika