17.12.2010. / 18:33

Autor: Totalsport

Guardiola: Čekaju nas posebne utakmice; Wenger: Teška, ali ne i nemoguća misija

Mi se želimo kvalificirati i nikakva nam osveta neće biti na pameti. Želimo ih pobijediti. Hoće li biti teško? Hoće. Da li je moguće? Je, rekao je Wenger

Arsene WengerArsene WengerJedan od svakako najuzbudljivijih parova ovosezonskog ždrijeba osmine finala Lige prvaka je ogled Barcelone i Arsenala. Susret je to momčadi koje vjerojatno igraju naljepši nogomet u Europi, kao i repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala.

Tada je Barcelona slavila s ukupnih 6-3. Nakon remija 2-2 u Londonu, na Camp Nou je Barcelona slavila s 4-1 i trasirala plasman u polufinale.

- Prošle sezone odigrali smo sjajne dvije utakmice za što je zaslužan sličan stil igre koji obje momčadi njeguju. Ovoga će puta utakmice također biti posebne. Moramo pričekati i vidjeti u kakvom će stanju momčadi biti u veljači kada su utakmice na rasporedu - rekao je Guardiola i tada nastavio komplimentirati „topnicima".

- Arsenal nema niti jednog lošeg igrača, zapravo imaju nekolicinu odličnih poput Nasrija, Cesca i Chamakha. Možda zadnjih godina ne osvajaju trofeje, ali uvijek su među najboljima. Koliko sam imao prilike vidjeti, nastavljaju igrati svojim prepoznatljivim stilom i tjeraju vas da u obrani budete uvijek na vrhunskoj razini. Ako niste na vrhuncu, mogu vas smlaviti.

Menadžer Arsenala Arsene Wenger ovako je komentirao sudar s Barcelonom:

- Moja reakcija na ovakav ždrijeb je jednostavna: teško, ali moguće. Svi protivnici u toj fazi bili bi teški. Mi ćemo biti spremni. Mi se želimo kvalificirati i nikakva nam osveta neće biti na pameti. Želimo ih pobijediti. Hoće li biti teško? Hoće. Da li je moguće? Je. Barcelona je od ranije očito moj favorit natjecanja, ali oni nas nisu željeli u ždrijebu jer znaju da što možemo i da ćemo im se suprotstaviti. Bolji smo nego lani i imat ćemo priliku to i pokazati. Ali utakmice su još daleko, tko zna kakva će biti tada situacija. Najbolji način da u njih uđemo sa samopouzdanjem je da ostvarimo dobre rezultate u Premiershipu, FA Cupu i Liga kupu.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika