17.12.2010. / 18:14

Autor: Hina

Jovanović: Nije Vladi potrebna rekonstrukcija već HDZ mora otići u oporbu

Saborski zastupnik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Željko Jovanović ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinstvo da Hrvatskoj nije potrebna rekonstrukcija vlade, nego rekonstrukcija HDZ-a.

Željko JovanovićŽeljko JovanovićSaborski zastupnik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Željko Jovanović ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinstvo da Hrvatskoj nije potrebna rekonstrukcija vlade, nego rekonstrukcija HDZ-a.

"Ta politička stranka treba otići u oporbu te se ondje izliječiti od Sanaderova korupcijskog vladanja", rekao je Jovanović i dodao da bi se tako vratila vjera u politiku i političare.

Najava rekonstrukcije vlade "licemjeran je i prikriven pokušaj nastavka korupcijske politike jer se time samo omogućava Jadranki Kosor da koristi državni proračun za financiranje svoje predizborne kampanje sljedeće godine otvaranjima objekata i rezanjem vrpci", rekao je Jovanović.

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić ocijenio je da su vladajući protekle godine vodili lošu politiku te da nije zadovoljila ni vlada ni Sabor.

Vlada je radila na štetu građana i gospodarstva. Oni koji građanima govore o potrebi suradnje stranaka na vlasti i oporbe ne shvaćaju što se u politici događalo proteklih sedam godina, istaknuo je Linić, dodajući da između njih "nema zajedničkog kontakta jer ih vladajući ne žele shvatiti kad tvrde da je samo korjenitim promjenama moguće prevladati krizu".

"Teško je, a bit će još teže jer ćemo nastaviti plaćati ceh ove vlasti", ocijenio je Slavko Linić, dodajući da je, unatoč tome, svaku krizu, pa i ovu, moguće prevladati, ali je za to potrebna promjena sadašnje politike.

Na konferenciji za novinstvo sudjelovali su i saborski zastupnici Luka Denona i Romana Jerković.

Vezane vijesti

E moj Karamarko, malograđanine...

E moj Karamarko, malograđanine...

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nazvao je na svom Facebook profilu predsjednika HDZ-a "malograđaninom", nakon što je ovaj na svečanosti… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 17.12.10. 19:21

konji crveni da ste na vlasti i vi biste rezali vrpce a pošto niste onda plačite milanović ošo na sanjkanje


registracija
30/6/10

petrus7, 17.12.10. 19:35

čmarko daj komentiraj malo one članke gdje su tvoji pokrali milijune. Što su ti crveni krivi. Tvoji su nas doveli pred raspad.


registracija
8/8/09

tovar62, 18.12.10. 02:51

Jovanovicu pa ti i kod naocala ostajes sljepac,i vjeciti gubitnik,,pitaj sefa Zokija da li je to istina,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika