17.12.2010. / 19:53

Autor: Hina

Srakić: Crkva podupire borbu protiv korupcije, ali ju treba temeljiti na pravednosti

Na današnjem božićnom prijamu kod đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića đakovačko-osječki nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić rekao je da Crkva podupire svaki oblik borbe protiv korupcije te da se ta borba mora temeljiti na pravednosti, a, kako je rekao, pravednost nije zloupotreba vlasti i položaja.

Marin SrakićMarin SrakićNa današnjem božićnom prijamu kod đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića đakovačko-osječki nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić rekao je da Crkva podupire svaki oblik borbe protiv korupcije te da se ta borba mora temeljiti na pravednosti, a, kako je rekao, pravednost nije zloupotreba vlasti i položaja.

Crkva odbacuje ocjene pojedinaca da prešutno gleda na afere. Izriču ih oni koji, kao slobodni strijelci, nemaju vjerodostojnost predstavljati Crkvu, poručio je Srakić.

"Korupcija je sramota za Hrvatsku i naše društvo. Branitelji se nisu borili i ginuli za 'moju', nego za 'našu Hrvatsku'", rekao je nadbiskup Srakić.

Ponašanje po modelu "moja Hrvatska" nešto je što svatko želi razvući u svoje džepove, rekao je, dodavši kako su se pojedinci okoristili držeći se nekoć popularne krilatice bivšeg režima: "Snađi se, druže!" Kako je rekao, takav mentalitet treba mijenjati.

Gradonačelnik Vinković i đakovačko-osječki nadbiskup Srakić potpisali su sporazum o prijenosu vlasništva nad nekretninama kojim Đakovačko-osječka nadbiskupija i službeno, gruntovno, postaje vlasnik nekoliko čestica pokraj katedrale i Nadbiskupskog doma.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 17.12.10. 20:53

rekao je, dodavši kako su se pojedinci okoristili držeći se nekoć popularne krilatice bivšeg režima: "Snađi se, druže!" Kako je rekao, takav mentalitet treba mijenjati. gospodine srakić, kad to treba početi mijenjati ? za još 20godina ? do sada niste (crkva u hrvata) ni prstom makli u tom smijeru, dapače, učinili ste (crkva u hrvata) sve da se vijernici u crkvama osječaju nelagodno, gotovo nepoželjno, da stoje u zadnjem redu na misi jer prve redove zauzimaju tajkuni i mafija, zatim njihovi tjelohranitelji a nakon toga novinari. kad objasnite transparentnost vatikanske banke onda možete pljuvati po socijalističkom modelu življenja. živjeli.


registracija
17/12/10

grb, 17.12.10. 21:50

starimudrac, vidiš , ja ću ti objasniti zašto postoji vatikanska banka .... Crkva ima mnogo neprijatelja "sotona" kao što si ti, da se ne bi dogodilo da jedan smrdljivac s totalitarnim režimom recimo tvoj drug Tito ne počne ugrožavati Crkvu , ona mora imati svjetovne mehanizme za postojanje. Koliko god zgledao bezazleno jedan takav režim kao što je TItov od 50god , njegovo zlo i danas stvara posljedice. Recimo pokolj u Srebrenici . Da nije separirao muslimanske Hrvate od Hrvatske Srbima nebi palo na pamet da jurišaju na 10milijunsku državu kao što bi bila Hrvatska s BIH. Ovako zahvaljujući drugu TItu i dana danas strepimo od RS.


registracija
5/3/10

starimudrac, 17.12.10. 21:59

koja si ti pamet, ne mogu vjerovat ! muslimanske hrvate ? što ti je to za boga miloga? drveno željezo ? to ti ne bi posvjedočio ni marin srakić! ili ti još živiš u onoj sramoti od pavelićeve tvorevine ? i koja hrvatska do drine ' kud bi onda veliki rvati bježali po dvojno državljanstvo ?


registracija
14/11/07

laufer, 17.12.10. 22:36

"Pravednost" - reče Srakić.
U zlatu i kadifi, Passatu ili Audiju, Crkva najveći veleposjednik u Hrvatskoj, na državnoj sisi, braneći lopove, tajkune, ratne zločince.
Bravo.
A luzerska ustaška lupetanja ne treba ni komentirati.


registracija
8/8/09

tovar62, 18.12.10. 02:54

Svakim danom smo sve jaci i jaci kod ovakvih komentara,,,


registracija
17/12/10

grb, 18.12.10. 14:23

Da vidiš, starimudracu, do pred stotinjak godina tu je bilo tursko carstvo koje je znaš okupiralo dio Hrvatske i prisilno muslimaniziralo lokalno hrvatsko stanovništvo. Ako je netko promjenio vjeru ne znači da je promjenio nacionalnost jel tako.
Nažalost, pojavio se Drug Tito , korjeski Dragi vođa, Staljin i slični i odlučili provoditi svoje primitivne ideje . Drug Tito izmislio je da BIH kako bi podjelio hrvatski narod, a Srbiju učinio velikom i dominantnom u Jadoslaviji. Srbima dao druge dijelove Hrvatske : Vojvodinu ,Zemun , Boku Kotorsku ..


registracija
17/12/10

grb, 18.12.10. 14:25

Ako ovo ne shvačaš što sma napisao ili si Srbenda ili hrvatska izdajica . Pozdrav


registracija
5/3/10

starimudrac, 18.12.10. 15:53

@grb, napričali se jesmo, zaključujem da imaš najviše 13godina i jedinicu iz povijesti i vladanja. nije dosta. ni godina ni ocjena.


registracija
8/8/09

tovar62, 18.12.10. 21:05

starimudrac@lipse bi ti stajalo, stari_urac@, a laufer@ , propuh@,,,,Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam. ,,,,,


registracija
5/3/10

starimudrac, 19.12.10. 18:17

ko ti dade ime, tovare ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika