17.12.2010. / 20:32

Autor: Nacional.hr

Pesimistične najave: U 2011. očekujemo slabi rast BDP-a i još veću nezaposlenost

Šantić upozorava kako, iako se u sljedećoj godini očekuje rast BDP-a od 1,6 posto, građane ne očekuje nikakvo olakšanje

Zdeslav ŠantićZdeslav ŠantićSljedeća godina donijeti će lagani rast gospodarstva, ali to neće popraviti stanje u državi. To bi mogao biti zaključak nakon održanog druženja između glavnog ekonomista Splitske banke, ekonomskog analitičara Zdeslava Šantića i predstavnika medija.

Šantić je upozorio kako ove godine nije bilo nužnih korekcija u gospodarskoj politici Hrvatske, a stanje se samo pogoršavalo.

Upravo zbog toga Šantić ne vidi pretjeran optimizam za sljedeću godinu. Ističe kako su izgledi za rast prilično skromni pogotovo jer još uvijek nije osmišljen i realiziran novi model gospodarskog rasta temeljen na investicijama i izvozu.

Stoga za sljedeću godinu očekuje da će većina pozornosti biti usmjerena prema političkoj sceni, prije svega zbog predstojećih parlamentarni izbora i ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

No, Šantić upozorava kako, iako se u sljedećoj godini očekuje rast BDP-a od 1,6 posto, građane ne očekuje nikakvo olakšanje. Prije svega dodatni se pritisak na kućne budžete može očekivati zbog povećanja cijena energenata i komunalnih usluga, ali i zbog sve izglednijeg daljnjeg rasta nezaposlenosti. Barem u prvoj polovici godine.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika