17.12.2010. / 21:22

Autor: Totalsport

Ferguson protiv Chelseaja postaje najdugovječniji trener Manchester Uniteda

Ferguson je preuzeo Manchester United u studenom 1986. godine, a četiri godine trebalo mu je da donese prvi naslov u klub

Alex FergusonAlex FergusonŠkotski stručnjak Alex Ferguson (68) u nedjeljnom će derbiju 18. kola engleskog nogometnog prvenstva protiv Chelseaja postati najdugovječniji trener u povijesti Manchester Uniteda.

Dosad je taj rekord držao njegov sunarodnjak Matt Busby koji je na klupi slavnog kluba s Old Trafforda proveo 24 godine, jedan mjesec i 13 dana. U dva je navrata legendarni Busby bio za kormilom Uniteda, prvi put između 1945. i 1969. godine, u periodu kada je izgradio moderan klub i odveo ga do europskog trona (1968.), a drugi put u drugoj polovici sezone 1970/71.

Ferguson je preuzeo Manchester United u studenom 1986. godine, a četiri godine trebalo mu je da donese prvi naslov u klub (FA Cup 1990.). Nakon toga započela je žetva trofeja, 1993. godine United je okončao 26 godišnji post u engleskom prvenstvu osvojivši naslov prvaka, a sjajno desetljeće okrunjeno je trostrukom krunom iz 1999. godine.

Ukupno je Ferguson osvojio 11 naslova engleskog prvaka, pet FA Cupova, četiri Liga kupa i dvije Lige prvaka, više naslova negoli ih je osvojio Busby sa svojim "bebama", ali pritom komplimentirajući veličini svog prethodnika, nikad ga ne zasjenjujući.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika