17.12.2010. / 21:56

Autor: Totalsport

Velepec: Mislim da Hrvatska nema novog Faka

Jakov Fak, barem zasad, ne kandidira za izbor najboljega slovenskog sportaša godine

Uroš VelepecUroš VelepecIzbornik slovenske biatlonske reprezentacije Uroš Velepec gostovao je na chatu internetskog portala slovenske nacionalne TV-kuće, Rtvslo.si-a...

Jedan mu je posjetitelj postavio zanimljivo pitanje: postoji li u Hrvatskoj još talentiranih biatlonaca poput Jakova Faka koje bi Slovenija mogla "ukrasti"?

- Ne. Doduše, radim na vrhunskom nivou tako da nemam uvid i niže razine natjecanja. Ipak, da netko odskače poput Faka, sigurno bih ga opazio - rekao je Velepec, koji je Faku i Hrvatskoj donio dvije brončane medalje s najvećih natjecanja: Svjetskog prvenstva 2009. i Zimskih olimpijskih igara 2010. godine.

Drugog je posjetitelja, koji mu je čestitao na uspjesima biatlonaca, zanimalo kako je uopće započeo suradnju s Fakom.

- Na Pokljuci, na natjecanju Svjetskog kupa 2007. godine, Fak nam je pristupio i upitao nas bi li se mogao priključiti radu naših reprezentativaca. Stručno vodstvo saveza sastalo se s vodstvom reprezentacije, te odobrilo njegovo priključivanje našim treninzima s početkom 2008. godine.

Jakov Fak, barem zasad, ne kandidira za izbor najboljega slovenskog sportaša godine. Na pitanje kojim bi sportašima dao nagradu za 2010. godinu, Velepec je kazao:

- Možda sam pristran, ali odabrao bih Klemena Bauera (biatlon) i Tinu Maze (alpsko skijanje).

Vezane vijesti

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Hrvatski 24-godišnji biatlonac Jakov Fak, član slovenske reprezentacije, osvojio je zlatnu medalju u individualnoj utrci na 20 kilometara na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika