18.12.2010. / 10:34

Autor: Martina Čizmić

Herak: Razgovarati ću s Uskokom o Hypu i Sanaderu

"Detalje istrage ne mogu vam otkrivati, ali mogu vam reći da sam imao izuzetne pritiske oko prodaje nekih tvrtki i davanja jamstva", rekao je Herak

Ivan Herak (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)Ivan Herak (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)Bivši ministar turizma Ivan Herak razgovarati će s istražiteljima Uskoka o Ivi Sanaderu i slučaju Hypo. To je potvrdio u razgovoru za Treći dnevnik HTV-a.

"Poznajući metodologiju i način rada Mladena Bajića, nema šanse da je pokrenuo kazneni postupak protiv bivšeg premijera da nije imao višestruko osigurane dokaze za osuđujuću presudu", rekao je Herak u razgovoru. Dodao je kako će sigurno postupak protiv Sanadera biti otežan "higijenom nacije" protiv bivšeg premijera.

Na pitanje o aferi Hypo rekao je da ima neka saznanja, ali zbog istrage nije mogao ništa više reći.

"Detalje istrage ne mogu vam otkrivati, ali mogu vam reći da sam imao izuzetne pritiske oko prodaje nekih tvrtki i davanja jamstva", rekao je Herak, ali nije mogao ići u detalje tko je vršio pritisak.

Rekao je da je razgovarao s čelnicima Hypo banke u vrijeme kada je bio ministar turizma, ali je i naglasio kako nije poduzimao ništa što nije smatrao korektnim u pogledu svog ministarstva.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 18.12.10. 11:20

Pokvarena EU i njena clanica Austrija. Brane mafijasa. Zasto ga ranije nisu hapsili, a bilo je prilika.


registracija
25/6/10

vidra, 18.12.10. 12:38

Herak ? Što reći,svi ga u Istri dobro poznajemo. Taj je malo manja verzija Sanadera. Pohoditi će on u svojoj karijeri još puno puta Pulu i njegov Ž. sud.


registracija
24/11/10

aabar, 18.12.10. 16:16

odeš malo u zatvor i oda postaneš još veća faca...koje smo mi porigano društvo


registracija
11/1/10

fluid, 18.12.10. 18:03

Herak sjećam te se kao hladnog,bešćutnog i socijalno vrlo neosjetljivog tipa.Bezobraznog poput Borisa Kunsta-svinje od karaktera.Nevjerujem da se mijenjaš pod bilo kojim okolnostima i događajima.Dakle nepovratan ti pu u hrvatsku politiku ma što god poduzeo.Ti potvrđuješ pravilo poslovice;"sjaši Musa da uzjaše Husa"!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika