18.12.2010. / 11:22

Autor: Nacional.hr

I Kirin osumnjičen: Bivši ministar preko Fimi-medije izvukao milijune iz MUP-a

Osim što je poništio natječaj kako bi posao dodijelio Fimi-mediji, Kirin je u svega nekoliko mjeseci gotovo udvostručio vrijednost posla. Tako je od prvih 9,924 milijuna kuna, kampanja na kraju stajala čak 17,2 milijuna kuna.

Ivica KirinIvica KirinUskok je još malo proširio istragu u slučaju Fimi-medije. I to u smjeru bivšeg ministra policije Ivice Kirina. Naime, istražitelji Uskoka otkrili su kako je tijekom 2007. godine na ime kampanje Nacionalnog programa sigurnosti prometa Fimi-mediji isplatio više od 17 milijuna kuna. A istovremeno je broj poginulih na hrvaskim cestama rastao.

Kako piše Večernji list, Uskok Kirina tereti da je protuzakonito poništio prvi natječaj za kampanju koji je bio raspisan 2006. godine kako bi na drugom natječaju pogodovao upravo Nevenki Jurak.

No, osim što je poništio natječaj kako bi posao dodijelio Fimi-mediji, Kirin je u svega nekoliko mjeseci gotovo udvostručio vrijednost posla. Tako je od prvih 9,924 milijuna kuna, kampanja na kraju stajala čak 17,2 milijuna kuna.

Nevenka Jurak u razgovoru je s istražiteljima rekla kako joj je Kirin rekao da zanemari popust na emitiranje na televiziji i radiju i MUP-u pošalje račun za puni iznost. Tvrdi i kako je dodao da se taj novac "ionako predaje stranci". A riječ je o gotovo 5,5 milijuna kuna razlike.

Osim zbog Fimi-medije, Kiria se istražuje i zbog niza poslova koje je ugovorio bez javnog natječaja. A radi se o kupovini vozila, presretača, informatičke opreme, pa čak i uniformi za policajce.

Vezane vijesti

HDZ nije znao ništa

HDZ nije znao ništa

Nešto poslije 9:30 sati na Županijskom sudu u Zagrebu započelo je suđenje u slučaju Fimi Media. 12:40 - Zastupnik HDZ-a Davorin Budin je zanimljivo… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 18.12.10. 11:52

Kirin je samo nastavio staru praksu od 91.god.Tada su svi rukovoditelji dobivali povlaštene kredite ili čak nepovratne u iznosima više desetaka ticuća njemačkih maraka.Naprosto iz razloga provođenja HDZ-ovske politike "blagoslova"pljačke kroz pretvorbu.Kružila je naredba Tuđmana da sva pretvorba mora proći preko policije.kao da nebi bilo kriminala.Vrlo brzo je postalo jasno da je kriminal utkan kroz novodonesene zakone koje je trebalo provesti i legaliozirati pljačku.Nema rukovoditelja do najnižih pozicija koji nije uzeo taj novac i "odradio"svoj dio korumptivne obaveze prema počiniteljima pljačke Pretežno pripadnicima HDZ stranke.Tko bi se suprostavio kaznenim prijavama protiv takvoga čina,suptilnim metodama "kućnog"progona kao nepoćudna službena osoba,bio bi ili degradiran ili uklonjen.Čak i nečasno otpušten.Mnogi su pali.Neki su sami odstupili ali model pljačke je prošao i još uvijek prolazi.Dakle ništa novo- "dežavu" !


registracija
30/6/09

jebivjetar, 18.12.10. 12:00

Ja mislim da je Kirin nevin ! On je jednostavno preglup da to izvede ! To je za tog debilanu prekomplicirana radnja. On je samo hranio kokoši !


registracija
11/1/10

fluid, 18.12.10. 12:23

Jebivjetar@.Nemoj se zavaravati.On i njemu slični jesu glupi ako je riječ o inteligenciji ili pravednom i pravnom tumačenju zakona i ovlasti koje imaju.No za podobnost su kao stvoreni.Odrade smjernice "više politike"da sve bude po zakonu i to ih čini vrlo"sposobnima".Podobnima a ne sposobnima.No tu razliku još nitko u Hrvatskoj ne potencira,a da bi se poštivala kvaliteta kroz profesionalizam.Samim tim takve osobe su vrlo vrlo opasne na svojim pozicijama i zatiru svaki oblik demokracije represivnim djelovanjem preko razno raznih akcija(kontrole prometa-rigorozne,kažnjavanjem represijom a manje preventivom i sl.) Što se tiče odnosa prema krupnom kriminalu(čitaj politički kriminal) odrađuju i usmjeravaju istrage po selekciji i naputku vladajućih.No treba raditi u toj organizaciji(policiji)da bi se shvatilo koji mračni tipovi čine strukturu rukovodećeg kadra policije.To je naprosto strava.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 18.12.10. 13:48

fluid, i ovdje se slazem. Mracni tipovi, pogodni tipovi, sjedili su na mnogim pozicijama u policiji, npr u Splitu, Sisku, ili u Karlovcu. I kriminalne radnje kao sto su bili zastrasivnaje i progoni onih koji su bili srpske nacionalnosti, dizanje kuca u zrak, a i zlocini ukljucujuci mucenja, silovanja i ubijanja, dogadali su se u najmanju ruku uz njihov blagoslov, a cesto i pod njihovom direktivom. Zato je i tesko sad stati na kraj takvima, jer se slicni podobni nalaze na vecini krucijarnih funkcija ne samo u policiji, nego u svim drzavnim i privrednim institucijama. To sve mozemo zahavliti zna se komu - Pogrebniku lijepe nase.


registracija
8/7/09

bankar, 18.12.10. 15:52

zato ka je Ivo i držao


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika