18.12.2010. / 11:50

Autor: Hina

Njemačka kancelarka u nenajavljenu posjetu Afganistanu

Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u subotu u nenajavljen posjet njemačkim vojnicima na sjeveru Afganistana.

Angela Merkel (Reuters)Angela Merkel (Reuters)Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u subotu u nenajavljen posjet njemačkim vojnicima na sjeveru Afganistana.

U njemačkoj bazi u Kunduzu odala je počast poginulima, u pratnji ministra obrane Karl-Theodora zu Guttenberga i Volkera Wiekera, načelnika glavnog stožera njemačke vojske.

Kancelarka je razgovarala s vojnicima koji su prošli mjesec sudjelovali u četverodnevnoj operaciji protjerivanja talibana iz južnog dijela okruga Šar Daraha.

"Ovdje sam zato da vam zahvalim", rekal je Merkel vojnicima, istaknuvši da sudjelovanje njemačkih vojnika u međunarodnim snagama u Afganistanu pridonosi njemačkoj sigurnosti.

Ispitivanje javnog mišljenja pokazalo je da većina Nijemaca ne podupire slanje njemačkih vojnika u Afganistan. "Dio naroda ne vjeruje u ovu misiju, ali su svejedno ponosni na vas", rekla je Merkel.

Ovo je treći njezin posjet njemačkim snagama nakon 2007. i 2009.

Dosad je u Afganistanu poginulo 45 njemačkih vojnika, a od početka godine osmorica su ubijena u borbi. U siječnju je njemački parlament povećao broj svojih vojnika u Afganistanu. Trenutačno ih ondje služi oko 4.700.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika