29.03.2005. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKA

HRVATSKA NA UDARU RAZBOJNIKA

Prošlotjedna krađa 60 skupocjenih satova iz urarske trgovine “Marli” u samom središtu Zagreba nakon koje su dvojica nemaskiranih lopova usred bijela dana sa sobom odnijela plijen vrijedan oko šest milijuna kuna već je proglašena hrvatskom pljačkom stoljeća. Na popisu najvećih pljački u prošlih deset godina ispred nje je samo oružani napad na službeni golf Hrvatske banke Mostar, koji su 26. listopada 1999. oko podne trojica maskiranih razbojnika otela na regionalnoj cesti Metković – Vrgorac. Do danas nije otkriveno tko su trojica razbojnika koji su tog popodneva ukrali vreće s osam milijuna kuna.
Polovica od deset najvećih hrvatskih pljački proteklog desetljeća nikada nije razriješena. Pet najtežih razbojništava ipak je riješeno, a u Ministarstva unutarnjih poslova kažu kako su zbog njih kaznene prijave podnijeli protiv petnaest osoba.
Najviše, 369 puta, pljačkalo se na ulici, u trgovinama 249 puta, a u kladionicama u 233 slučaja. U najnovijem broju NACIONALA, pročitajte potpuni pregled najvećih pljački i razbojstava te šokantnu statistiku koja daje pravu sliku o kriminalu u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika