18.12.2010. / 17:51

Autor: Hina

Čović: Pokušaj SDP-a istisne oba HDZ-a u BiH osuđen je na neuspjeh

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je u subotu kako je na neuspjeh osuđen pokušaj Socijaldemokratske partije BiH da iz vlasti izbaci dva HDZ-a za koji je na posljednjim izborima u BiH glasovalo 90 posto Hrvata.

Dragan ČovićDragan ČovićPredsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je u subotu kako je na neuspjeh osuđen pokušaj Socijaldemokratske partije BiH da iz vlasti izbaci dva HDZ-a za koji je na posljednjim izborima u BiH glasovalo 90 posto Hrvata.

"Neće uspjeti pokušaj SDP-a da iz vlasti istisne legitimne predstavnike hrvatskog naroda", rekao je novinarima Čović u Mostaru uoči početka izborne konvencije mladeži HDZ-a BiH. Pojasnio je kako posljednja ponuda koju je uputio SDP BiH prema HDZ-u 1990. da njihov predstavnik bude predsjedavajući Vijeća ministara predstavlja političku igru i manipulaciju.

"Dvije stranke napravile su vrlo jasan sporazum u kojemu su rekle da neće dopustiti da zbog fotelja volju hrvatskog naroda bilo tko mijenja", istaknuo je čelnik HDZ-a BiH. Pojasnio je kako su dvije stranke potpisale čvrst sporazum. Čović je kritizirao odluku HSP-a BiH da prihvati ponudu SDP-a ocjenjujući takav savez kontradiktornim.

"Meni je žao Hrvata koji su prihvatili jednu ili dvije fotelje kojima bi trebali kazati kako su Hrvati jednakopravni u Federaciji BiH i kako se time popravlja pozicija Hrvata u FBiH. To su oni koji su do prije pola godine pričali o trećem entitetu, hrvatskoj republici u BiH i isključivim rješenjima", pojasnio je Čović.

Najavio je kako će pozvati sve institucije Hrvata u BiH i katoličku crkvu da se izjasne o "grubim pokušajima da izigraju izborni zakon i hrvatski narod".'

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika