18.12.2010. / 18:27

Autor: Totalsport

Video: Webber i Red Bull priredili šou na ulicama Bangkoka

Lokalne agencija javljaju da je čak i 84-godišnji monarh krhkog zdravlja, Bumidol Adulyadej, na sat vremena napustio svoj bolnički krevet kako bi upoznao Australca i uvjerio se u njegovu vještinu za volanom

Webber je oduševio Tajlanđane (Reuters)Webber je oduševio Tajlanđane (Reuters)Australski pilot Red Bull Racinga, 34-godišnji Australac Mark Webber, tajlandske je ljubitelje Formule 1 oduševio na ulicama Bangkoka...

U svom je bolidu, s kojim se ove godine do samog kraja borio za svjetski naslov, Webber zabavljao desetak tisuća obožavatelja koji su ga od ranog jutra čekali na glavnome gradskom trgu.

Trećeplasirani u konačnom poretku svjetskog prvenstva za 2010. godinu izvodio je vratolomije u srcu grada, na improvoiziranoj uličnoj stazi od mosta Phan Fa do Spomenika demokraciji.

Lokalne agencija javljaju da je čak i 84-godišnji monarh krhkog zdravlja, Bumidol Adulyadej, na sat vremena napustio svoj bolnički krevet kako bi upoznao Australca i uvjerio se u njegovu vještinu za volanom.

Nastup svjetskih prvaka u Bangkoku nije slučajan. Upravo je taj grad najzaslužniji za carstvo koje je na energetskom piću izgradio austrijski poduzetnik i vizionar Dietrich Mateschitz, koji je ideju za proizvod dobio ispijajući lokalni energetski napitak Krating Daeng 1982. godine u jednome hongkoškom hotelu. Krating Daeng na tajlandskom znači upravo Red Bull.

Mateschitz je pomislio kako bi bilo dobro pokušati napraviti istovjetan napitak i ponuditi ga na europskom tržištu. Otkupio je licencu i uz pomoć tajlandskog biznismena Chalea Yoovidhyaje pokrenuo posao u Austriji 1987. godine.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika