19.12.2010. / 09:05

Autor: Hina

Sjeverna Koreja namjerava "nemilosrdno" odgovoriti na možebitno kršenje morske granice

Sjeverna Koreja je u subotu ponovila prijetnje odmazdom ako južnokorejske snage provedu planiranu vježbu s bojnim streljivom blizu sporne morske granice dvije zemlje.

Vojne vježbe podižu napetost među KorejamaVojne vježbe podižu napetost među KorejamaSjeverna Koreja je u subotu ponovila prijetnje odmazdom ako južnokorejske snage provedu planiranu vježbu s bojnim streljivom blizu sporne morske granice dvije zemlje.

Sjevernokorejska vojska "nemilosrdno" će uzvratiti ako se naruši granica na Žutom moru, prenijeli su državni mediji izjavu sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova.

"Naša vojska ne priča prazne priče", dodaje se.

Seul je u četvrtak najavio da će provesti jednodnevnu topničku vježbu na otoku Yeonpyeong, kojeg je nedavno napala Sjeverna Koreja, jedan od dana do idućeg utorka.

Pyongyang je u petak rekao da će njegova odmazda biti "ozbiljnija" od one 23. studenog, kada je granatirala otok i ubila dva vojnika i dvoje civila a ranila još 18.

Sjevernkorejsko ministarstvo je također kritiziralo Sjedinjene Države zato što namjerava na Yeonpyeongu razmjestiti 20 svojih vojnika kao podršku pomorskoj vježbi. Ministarstvo je reklo da se ti vojnici koriste kao "živi štit".

Još uvijek nije poznato kada će se manevri održati.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

registracija
17/12/10

grb, 19.12.10. 11:41

EH sada da nam je Drug Tito živ, on je bio dobar prijatelj s Dragim Vođom rješio bi telefonski ovaj spor. Pogledajte kako su bilo dobri prijatelji i kako se trenirala diktatura( ali ne to je zadragana masa) :))). Moram opet pogledati ovaj video baš budi prekrasne uspomene. Postoji li "neviđeniji doček" od ovog.

http://www.youtube.com/watch?v=gWuYniXONIQ


registracija
17/12/10

grb, 19.12.10. 11:50

No, možda bi sada Drug Tito "reagovao " i intervenisao da se ne dira Dragi Vođa. Tko zna, možda bi Drug Ttio isto "uspeo" s nuklearnim programom.
Predlažem novinarima nacionala da se intervuirisaju bliski živući "saradnici" Našeg Dragog Vođe Tita. Naš predsjednik sigurno ima što reći o tome.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika