19.12.2010. / 14:54

Autor: Hina

Raul Castro obećao reforme kako bi učinio socijalizam "neopozivim"

Kubanski predsjednik Raul Castro priznao je u subotu da pogreške iz prošlosti i dalje predstavljaju prijetnju postignućima kubanske revolucije, ali je obećao ekonomske reforme kako bi učinio socijalizam "istinski neopozivim".

Raul CastroRaul CastroKubanski predsjednik Raul Castro priznao je u subotu da pogreške iz prošlosti i dalje predstavljaju prijetnju postignućima kubanske revolucije, ali je obećao ekonomske reforme kako bi učinio socijalizam "istinski neopozivim".

Castro je rekao pred parlamentom da je starija generacija čelnika suočena sa svojom posljednjom prilikom za očuvanje ideala režima, koji je preuzeo vlast na otoku 1959. nakon svrgavanja diktatora Batiste.

"Ili ćemo ispraviti naše pogreške ili će nam isteći vrijeme na rubu ponora i potonut ćemo zajedno s naporima cijele generacije", kazao je predsjednik na kraju petodnevne političke rasprave.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika