19.12.2010. / 15:35

Autor: Hina

Guardian objavio pojedinosti o optužbama za silovanje protiv Juliana Assangea

Britanski list Guardian u nedjelju je objavio pojedinosti o optužbama za silovanje koje su dvije Šveđanke iznijele protiv osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea.

Julian Assange (Reuters)Julian Assange (Reuters)Britanski list Guardian u nedjelju je objavio pojedinosti o optužbama za silovanje koje su dvije Šveđanke iznijele protiv osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea.

Assange je u četvrtak u Londonu pušten na slobodu uz jamčevinu od 200.000 funta (oko 1.700.000 kuna), do odluke u eventualnom izručenju Švedskoj, nakon što je proveo devet dana u najvećem londonskom zatvoru. Švedska traži njegovo izručenje kako bi ga ispitala zbog optužba za silovanje dviju suradnica WikiLeaksa.

Britanski list Guardian, koji je dobio uvid u policijski dosje o ta dva slučaja, piše da je u prvom slučaju Assange imao spolni odnos s "gospođicom A", koja je na to pristala, ali je prezervativ tijekom snošaja puknuo. Gospođica A optužuje Assangea da je to namjerno učinio i da je nakon toga ejakulirao u nju. Assange ja na to odgovorio da uopće nije znao da je kondom puknuo, a kamoli da ga je namjerno potrgao.

U drugom slučaju, "gospođica W" navodi da je je imala dobrovoljni spolni odnos s Assangeom sa zaštitom, ali da se iduće jutro probudila usred novog spolnog odnosa bez kondoma. Upitala je Assangea je li zaražen HIV-om, na što je on odgovorio da ne zna. Kada je zatražila od njega da se testira, on je odbio.

Assange odbacuje sve optužbe dviju Šveđanki.

Vezane vijesti

Zašto je slučaj Assange važan

Zašto je slučaj Assange važan

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE U srijedu 30. svibnja britanski Vrhovni sud odbio je posljednju žalbu Juliana Assangea protiv… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 19.12.10. 16:07

Smijurija.


registracija
27/12/06

Skipp, 19.12.10. 18:50

Ako je to silovanje što je onda ono što nam rade Šeks i Hebrang da ne spominjem Jadranku?


registracija
23/8/09

xaron, 19.12.10. 21:00

Veliki pritisak USA na J.Assange-a ima visestruko znacenje. Osim direktnog napada, kao osveta za objavljivanje dokumenata, ovo sikaniranje ima za cilj da upozori buduce eventualne "zvizdace"
na posljedice takovih aktivnosti, te ukazuje na mjere koje je spremna poduzeti "demokratska" vlada USA da bi onemogucila slobodu medija. Najvece razocarenje za demokrate-idealiste je ponasanje "demokratske" vlade Svedske, koja je samo za ovaj slucaj uvela i novi pravni pojam " mentalnog silovanja. SRAMOTA ZA SVEDE.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika