20.12.2010. / 07:09

Autor: Martina Čizmić

Video

Iz Zagreba u smrt: Poginuli u padu zrakoplova u Švicarskoj

Švicarska policija objavila je da je zrakoplov prema planu leta trebao nastaviti za Rim, no nije jasno da li je trebao nekoga pokupiti u St. Moritzu te potom nastaviti let

Mjesto nesreće (Foto; 8989 Leserreporter Blick.ch)Mjesto nesreće (Foto; 8989 Leserreporter Blick.ch)Privatni zrakoplov koji je u nedjelju nešto poslije 13:30 sati poletio sa zagrebačkog aerodroma Pleso prema Švicarskoj srušio se nedaleko od poznatog skijaškog centra u St. Moritzu. U nesreći su poginule dvije osobe koje su bile u zrakoplovu.

Kako javlja Associated Press, privatni zrakoplov pokušao je sletjeti na aerodrom u Engadinu, oko 200 kilometara istočno od Berna, prije no što se zabio u trafostanicu pored sela Bever. Udarac je prouzročio manju eksploziju i nestanak struje u Beveru.

Prema informacijama iz švicarskih medija, zrakoplov je udario u zemlju 50 metara od željezničke stanice. Neki očevici tvrde da je prije pada zakačio električne vodove, dok drugi ističu da se u zemlju zabio gotovo okomito.

Na mjesto nesreće odmah je poslana spasilačka ekipa koja je utvrdila da su u zrakoplovu bile dvije osobe, no njihov identitet još uvijek nije poznat. Neslužbeno se doznaje da je avion registriran u Njemačkoj. Obje žrtve bili su muškarci, a na mjestu pada navodno su pronađene njemačke letačke dozvole pa se pretpostavlja da su stradali njemački piloti.

Švicarska policija objavila je da je zrakoplov prema planu leta trebao nastaviti za Rim, no nije jasno da li je trebao nekoga pokupiti u St. Moritzu te potom nastaviti let. Također, dodali su kako su poginuli najvjerojatnije piloti, koji su imali njemačke letačke dozvole.

Aerodrom u Engadinu, navodi se na njihovim web stranicama, je najviši u Europi. Smješten je na 1700 metara nadmorske visine. Uglavnom ga koriste mali privatni avioni koji dovode posjetitelje u St. Moritz, omiljenu skijašku destinaciju bogatih i slavnih.

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika