20.12.2010. / 11:39

Autor: Hina

Hitan postupak na gradskoj skupštini, Bandić zavapio: 'Spasimo Cibonu!'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem najavio je da će zastupnici o "Ciboni" dodatno raspraviti tijekom pauze i najavio da će "Cibona" biti 20 točka dnevnog reda

Milan BandićMilan BandićZastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini prihvatili su jutros prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se na dnevni red po hitnom postupku uvrsti zaključak o davanju suglasnosti na Ugovor o ustupanju tražbine između Zagrebačke banke i Grada Zagreba kako bi se riješili problemi u koje je zapao Košarkaški klub "Cibona".

"Radi se o ozbiljnoj stvari, o imovini na koju Grad polaže pravo, a koju su drugi protupravno uknjižili", kazao je gradonačelnik Bandić na početku skupštinske sjednice.

Apelirao je na zastupnike: "Spasimo Cibonu!".

Ugovorom o ustupanju tražbine sa Zagrebačkom bankom d.d. predlaže se preuzimanje kratkoročnog kredita KK "Cibona" i Grad bi tako preuzeo založno pravo nad poslovnim prostorima u vlasništvu tog košarkaškog kluba.

Na taj način, kako stoji u obrazloženju, doprinosi se konsolidaciji KK "Cibona", budući da je žiro račun kluba već više mjeseci u blokadi temeljem potraživanja Zagrebačke banke i onemogućeno je normalno poslovanje kluba i podmirenje svih zakonskih obveza.

Gradonačelnik bi, kako je predloženo, ugovor potpisao nakon izbora nove skupštine, izvršnog i upravnog odbora KK Cibona.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem najavio je da će zastupnici o "Ciboni" dodatno raspraviti tijekom pauze i najavio da će "Cibona" biti 20 točka dnevnog reda.

Po hitnom postupku na dnevni red je uvrštena i odluka o osnivačkim pravima nad Pučkim otvorenim učilištem po kojoj bi Grad postao jedini osnivač.

Skupština je nastavljena aktualnim satom.

Gradski zastupnici danas će razmotriti proračun za 2011. od 6,79 milijardi kuna, u drugom čitanju. Gradska uprava je doradila i korigirala svoj prijedlog o uvođenju dohodovnog cenzusa za neka socijalna prava koja je dosad u najvećem dijelu subvencionirao grad poput vrtića, na što je i bilo najviše pritužbi gradskih zastupnika.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika