20.12.2010. / 12:33

Autor: Totalsport

Kanađanin Greg Day novo pojačanje hokejaša Medveščaka

Day će se momčadi Medveščaka na ledu pridružiti već u ponedjeljak, a zaigrat će čim bude riješena službena dokumentacija. Dolaskom Daya u Medveščak iz kluba je sporazumom klubova otišao Rok Jakopič koji se pridružuje njemačkom niželigašu Pffafenhofenu

Greg Day (Foto: Medvescak.com)Greg Day (Foto: Medvescak.com)Od ovog vikenda u Zagrebu se hokejašima Medveščaka pridružio kanadski napadač Greg Day (1977., St. Clair Beach, Ontario/Kanada)...

Naime, slijedom dogovora zagrebačkog KHL Medveščak i igračevog matičnog kluba, švicarskog HC Thurghua, Day u Zagreb stiže na posudbu do kraja sezone. Ukoliko se pokaže kvalitetnim igračem i ispuni očekivanja vodstva i trenera te ukoliko se klubovi međusobno dogovore, Day bi trebao postati jedan od zagrebačkih "medvjeda" u narednoj sezoni.
Greg Day započeo je svoju karijeru na sveučilištu Bowling Green State University 1998. godine. Igrao je u ligi NCAA do 2002. tijekom čega je, u te četiri godine, za sveučilište postigao 137 bodova. Nakon svečilišta u sezoni 2002/03 odlazi igrati u ligu ECHL za momčad Peoria Riverman te u AHL momčad Worchester Ice Cats postigavši 40 bodova u toj sezoni. Sezonu nakon (2003/04) prelazi igrati za AHL momčad Lowell Lock Monsters i ECHL momčad Las Vegas Wranglers za koje postiže 65 bodova. 2005/06 odlazi po prvi puta u Europu igrati za francusku momčad Mullhouse gdje ostvaruje 40 bodova i osvaja prvenstvo Francuske.

U narednim sezonama slijede promjene klubova i zemalja u kojima igra: u sezoni 2006/2007 odlazi u norvešku Vålerengu s kojim ponovno osvaja prvenstvo i postiže 42 boda; 2006/2007 odlazi u EBEL igrati za momčad Graz 99ers ostvarujući 63 boda (!); 2007/08. odlazi u Italiju gdje igra za Milano no nakon 7 kola vraća se u Graz gdje ostaje naredne dvije sezone (2008/09. i 2009/10.) tijekom kojih postiže 99 boda(!).

Day je odigrao 183 utakmice u EBEL ligi postigavši 76 golova i ostvarivši 131 asistenciju, te skupivši sveukupno 207 bodova što je pokazatelj da je klasni napadački centar. Samo tijekom prošle sezone u EBEL doigravanju, igrajući protiv zagrebačkog Medveščaka u 6 utakmica Day je postigao 5 bodova što znači da je od ukupno 15 pogodaka koje je Graz zadao Medveščaku u četvrtfinalnu on sam sudjelovao s 33,33%. Nakon Graza i EBEL lige Day odlazi u Švicarsku B ligu (NLB) igrati za HC Thurghuu, u kojoj je odigrao 25 utakmica i postigao 13 golova i 17 asistencija ostvarivši sveukupno 30 bodova čime je ujedno i vodeći strijelac kluba.

Day će se momčadi Medveščaka na ledu pridružiti već u ponedjeljak, a zaigrat će čim bude riješena službena dokumentacija. Dolaskom Daya u Medveščak iz kluba je sporazumom klubova otišao Rok Jakopič koji se pridružuje njemačkom niželigašu Pffafenhofenu.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika