20.12.2010. / 14:58

Autor: Hina

30-ak otrovanih hranom u Slavonskom Brodu, svi jeli u istom restoranu: 'Brojka će biti veća'

Uzročnik se još istražuje, a ne isključuje se ni salmonela. Zasada se zna kako su svi oboljeli tijekom petka i subote konzumirali hranu iz jednog brodskog restorana na nekoliko prigodnih blagdanskih domjenaka

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZbog simptoma trovanja hranom tijekom vikenda županijskom Zavodu za javno zdravstvo javilo se tridesetak osoba s brodskoga područja.

Dvije su hospitalizirane na Odjelu zaraze brodske bolnice i njihovo je stanje zadovoljavajuće, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare ravnatelj Zavoda Ante Cvitković.

Uzročnik se još istražuje, a ne isključuje se ni salmonela. Zasada se zna kako su svi oboljeli tijekom petka i subote konzumirali hranu iz jednog brodskog restorana na nekoliko prigodnih blagdanskih domjenaka. Ravnatelj Zavoda Cvitković kaže kako je još preuranjeno govoriti koje je jelo prouzročilo zdravstvene tegobe Brođana, visoku temperaturu, proljev i povraćanje, ali je moguće kako je riječ o jelima s puretinom i piletinom, a najviše se spominje puretina u umaku od gljiva.

"Očekujem kako će broj oboljelih i rasti jer se oni sa blažim kliničkim slikama dosada nisu javili liječnicima", kaže Cvitković napominjući kako je o slučaju odmah obaviještena sanitarna inspekcija koja provodi potrebne mjere na terenu. Uzročnik trovanja mogao bi se znati sutra ili prekosutra kada stignu rezultati analize.

I brodski gradonačelnik Mirko Duspara potvrdio je kako su i on i supruga nakon konzumiranja hrane na jednom od domjenka, vikend proveli boreći se sa posljedicama trovanja hranom.

"Sada je već bolje, ali temperatura je bila i 39, 5" , kaže gradonačelnik koji je zbog bolesti danas ostao kod kuće.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 20.12.10. 23:47

Prava prilika da Stefano utrči i uvede reda u kuhinji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika