20.12.2010. / 15:27

Autor: Nacional.hr

Zbog Šeherezade i Onura Državni inspektorat kaznio Todorićev Unex sa 65 tisuća kn

Vjerojatno će na kraju cijeli iznos platiti Agrokor, koji će sljedeći put pomnije razmisliti o tome hoće li za svoje reklamne kampanje angažirati strance

Halit ErgençHalit ErgençReklamna kampanja Konzuma u kojoj su glavne uloge imale zvijezde sapunice "1001 noć", Bergüzar Korel i Halit Ergenç, stajala je Agrokor više no što su to prvotno planirali. Osim što su morali platiti honorare dvoje glumaca i produkciju reklame, kaznio ih je i Državni inspektorat.

Kako piše portal Danas.hr, reklamu za Agrokor radila je agencija Unex grupa koja nije prijavila policiji da će za njih raditi stranci. Da su to prijavili, policija bi izdala prijavu za rad bez radne dozvole i cijela bi stvar bila riješena.

Naime, ne prijavljivanjem stranih radnika, prekršili su Zakon o strancima zbog čega je Unex grupi 8. prosinca dano usmjeno rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti od najmanje 30 dana odnosno do otklanjanja nedostataka.

Unex grupa potom je Inspektoratu poslala dokaz kako su uplatili 60 tisuća kuna u državni proračun, što je sukladno Zakonu o strancima te im je odluka o zabrani rada ukinuta.

No, kako su ipak počinili prekršaj, inspektor rada kaznio ih je novčanom kaznom od pet tisuća kuna.

Vjerojatno će na kraju cijeli iznos platiti Agrokor, koji će sljedeći put pomnije razmisliti o tome hoće li za svoje reklamne kampanje angažirati strance.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 21.12.10. 11:16

znači, tko ima para može kršit zakone kolko hoće. e, državo, jesi lakoma. i onda se ćudimo kaj nam vlada opstaje na potpori aboliranih četnika. zar nije bilo primjerenije trajno zabraniti spot konzumu i naplatiti globu ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika