20.12.2010. / 16:09

Autor: Nacional.hr

Pokrenuta istraga

Pranje novca: Sanader i službeno osumnjičenik u Austriji

Glasnogovornica nije mogla otkriti nikakve detalje o konkretnoj prijavi, a zbog istrage nije otkrivala ni ime banke koja je Sanadera priajvila

Ivo SanaderIvo SanaderAustrijsko državno odvjetništvo zaprimilo je kaznenu prijavu protiv Ive Sanadera čime je on postao osumnjičenik i u toj državi. Podsjetimo, istraga je pokrenuta nakon što je jedna tirolska banka prijavila kako sumnja da je Ivo Sanader preko nje prao novac.

Kako piše Večernji list, glasnogovornica Središnjeg austrijskog državnog odvjetništva nadležnog za korupciju, Eva Haicher, potvrdila je kako je prijava zaprimljena te kako će biti u najkraćem mogućem roku provjerena.

Glasnogovornica nije mogla otkriti nikakve detalje o konkretnoj prijavi, a zbog istrage nije otkrivala ni ime banke koja je Sanadera prijavila. Istaknula je kako će odvjetništvo u Beču voditi istragu o pranju novca, dok je ono u Innsbrucku zaduženo za pitanje izručenja, a ono u Klagenfurtu za istragu o aferi Hypo.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
20/12/10

rasputjin, 20.12.10. 17:33

Aj bar se nece vise stalno onak glupo smijat


registracija
7/9/07

Vinogradar, 20.12.10. 17:52

He-he-he!
Kaj ga i Austrijanci "politički" progone?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika