20.12.2010. / 18:32

Autor: Hina

Lukašenko: Prosvjednici su banditi, revolucije neće biti

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, pobjednik predsjedničkih izbora koje je oporba proglasila namještenima, a međunarodna zajednica osudila masovna uhićenja prosvjednika i predsjedničkih kandidata, nazvao je u ponedjeljak prosvjednike banditima, a narodu poručio da revolucije i kriminala neće biti.

Aleksander LukašenkoAleksander LukašenkoBjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, pobjednik predsjedničkih izbora koje je oporba proglasila namještenima, a međunarodna zajednica osudila masovna uhićenja prosvjednika i predsjedničkih kandidata, nazvao je u ponedjeljak prosvjednike banditima, a narodu poručio da revolucije i kriminala neće biti.

Uhićeno je više od tisuću pripadnika oporbe na prosvjedima protiv Lukašenkova autoritarnog režima, a među njima je najmanje sedam od devet predsjedničkih kandidata, od kojih su dvojica bila hospitalizirana zbog ozljeda koje ime je nanijela policija tijekom nereda u središtu Minska.

"To što su jučer pokušali u Minsku, to nije demokracija, to je banditizam. Vandali i razbijači razularili su se", ustvrdio je Lukašenko na konferenciji za novinare u Minsku u ponedjeljak, javljaju agencije.

Lukašenko je optužio predsjedničke kandidate za organizaciju prosvjeda i poručio da "neće biti revolucije ili kriminala u Bjelorusiji", da sigurnosne snage stoje čvrsto "protiv barbarizma i razaranja" i da "će svi ići u zatvor po zakonu", javljaju agencije Reuters i AFP.

Kritike promatračke misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju i dvojbe u demokratičnost izbora Lukašenko je nazvao nemoralnima.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika