Objavljeno u Nacionalu br. 788, 2010-12-21

Autor: Berislav Jelinić

NOVA ZGRADA SOA-e
nalazi se u zagrebačkoj
četvrti MartinovkaNOVA ZGRADA SOA-e nalazi se u zagrebačkoj četvrti MartinovkaDjelatnici Središnje obavještajne agencije preselili su nedavno u novo sjedište u Savskoj ulici u Zagrebu. Riječ je o modernoj i funkcionalnoj zgradi sa sedam katova, koja je izgrađena sukladno sigurnosnim standardima NATOa. Selidbom na novu lokaciju SOA će znatno uštedjeti na troškovima osiguranja, jer se dosad moralo plaćati osiguranje za četiri objekta na raznim lokacijama u Zagrebu, preko kojih se vodilo računa o protuobavještajnoj zaštiti. Sada su svi dijelovi agencije na jednom mjestu, pa su i troškovi osiguranja smanjeni. Nova zgrada SOA-e izgrađena je na zemljištu koje je bilo u vlasništvu MUP-a, a Vlada je izgradnju većim dijelom financirala novcem koji je bio namijenjen za Geodetsku upravu.

Geodetska uprava trebala je graditi nove prostore za svoje potrebe. Riječ je o instituciji koja je zgradu dijelila zajedno sa zagrebačkim centrom SOA-e, pa je postignut dogovor da se Geodetska uprava preseli u prostore koje je koristio zagrebački centar SOAe, te da se sredstva prvobitno namijenjena za nove prostore Geodetske uprave iskoriste za gradnju novog sjedišta SOA-e.

Vezane vijesti

Šeksu se ukida fizička zaštita?

Šeksu se ukida fizička zaštita?

Ministarstvo unutarnjih poslova je zatražilo stručnu procjenu od Sigurnosno-obavještajne agencije je li potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika