21.12.2010. / 08:25

Autor: Totalsport

Berbatov na proglašenju: Molim vas, nemojte me više birati!

U proteklih devet godina, počevši od 2002. kada je dobio prvo priznanje, najboljim nogometašem bugarske Berbatov nije proglašavan jedino 2003. i 2006. godine

Dmitar BerbatovDmitar Berbatov- Prestanite glasovati za mene - poručio je bugarskim nogometnim novinarima Dimitar Berbatov, već sedmi put pobjednik najeminentnijeg izbora za nogometaša godine u balkanskoj zemlji...

Nakon što je primio priznanje u ponedjeljak, centarfor Manchester Uniteda za govornicom je kazao:

- Volio bih da netko od mlađih igrača dobije ovu nagradu. Molim vas, nemojte više glasovati za mene.

U proteklih devet godina, počevši od 2002. kada je dobio prvo priznanje, najboljim nogometašem bugarske Berbatov nije proglašavan jedino 2003. i 2006. godine.

Uvjerljivi je nacionalni rekorder po tom pitanju. Čuveni Hristo Stoičkov, ponajprije zbog puno bolje konkurencije u njegovo doba, može se pohvaliti samo s pet naslova najboljega bugarskog nogometaša.

Berbatov je također rekorder po broju golova (48) postignutih za nacionalnu momčad. Prošlog se svibnja, međutim, povukao iz reprezentacije s 29 navršenih godina.

U izboru za 2010. pobijedio je Ivelina Popova, kapetana Liteksa iz Loveča koji će od siječnja igrati u turskom Gaziantepsporu, te golmana nizozemskog prvaka Twentea Nikolaja Mihajlova.

Ove je polusezone u 13 premierligaških nastupa Bugarin za United zabio 11 golova. U dvoboju 15. kola prije tri je tjedna zabio Blackburnu pet golova u domaćoj 7-1 pobjedi.

Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika