Objavljeno u Nacionalu br. 788, 2010-12-21

Autor: Katja Mihovilović

'Upstairs, downstairs' za novu generaciju

Uskoro na BBC-ju počinje prikazivanje moderne verzije klasične TV serije 'Upstairs, Downstairs', 35 godina nakon kraja izvornika

'UPSTAIRS, DOWNSTAIRS'
u glamuroznoj verziji'UPSTAIRS, DOWNSTAIRS' u glamuroznoj verzijiNakon 35 godina stanke britanski televizijski gledatelji uskoro će opet pratiti usporedne živote imućnog bračnog para i njihove posluge, i to u moderniziranoj i poprilično glamuroznijoj verziji klasične serije "Upstairs, Downstairs". Originalna serija prikazivala se na kanalu ITV od 1971. do 1975., ali tijekom tri uzastopna dana, počevši sa Štefanjem, nove zavrzlame između "onih gore" i "onih dolje" u bogataškoj kući u londonskoj četvrti Belgravia bit će prikazane na konkurentskom BBC-ju.

Ono što se odmah može zaključiti iz promotivnih materijala za seriju jest da se u novoj verziji jasno osjeti duh 21. stoljeća. Budući da sad u kući borave novi likovi, scenaristi su se potrudili da budu što atraktivniji, a njihovi problemi što provokativniji. Nisu se ustručavali događaje iz 1936. godine prikazati bez moralističke suzdržanosti pa sestra glavne junakinje padne pod utjecaj britanskih fašista, bračni par u središtu priče, unatoč nesigurnoj političkoj klimi, nesmetano uživa dekadentan život aristokracije, a članovi posluge bore se sa seksualnom napetošću.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika