21.12.2010. / 10:00

Autor: Hina

Iz disko kluba ispalili raketu: U splitskoj luci Zenta izgorjela tri broda

Zbog potonuća jednog broda s vanjske je strane lučice preventivno postavljena brana kako ne bi došlo do širenja masne mrlje, no kako se doznaje od vatrogasaca, nije došlo do značajnijeg zagađenja mora

U požaru su izgorjela tri broda od kojih je jedan potonuo (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)U požaru su izgorjela tri broda od kojih je jedan potonuo (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)Tri su broda izgorjela, a jedan od njih je potonuo, u požaru koji je buknuo jutros u 5,38 sati u splitskoj lučici Zenta, doznaje se od Felicija Parčine iz Javne vatrogasne postrojbe grada Splita.

Požar na brodovima je lokaliziran, a nakon što se sanira teren, policija će započeti očevid.

Kako se doznaje od vatrogasaca, planula su tri broda u lučici Zenta, a riječ je o vezu na kojem su usko privezani brodovi dužine veće od 12 metara.

U gašenju vatre sudjelovalo je dvadesetak vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te Dobrovoljnoga vatrogasnog društva (DVD) iz Vranjica, a u pomoć im je pristigao i vatrogasni brod Sv. Florijan, u vlasništvu DVD-a iz Kaštel Gomilice.

Zbog potonuća jednog broda s vanjske je strane lučice preventivno postavljena brana kako ne bi došlo do širenja masne mrlje, no kako se doznaje od vatrogasaca, nije došlo do značajnijeg zagađenja mora.

Za sada se kao uzrok tog velikog požara spominje ispaljivanje raketa iz obližnjeg disco-kluba. Doznaje se da je jedna raketa pala u more, a druga na jedan od brodova. Vatra se s tog broda ubrzo proširila na susjedna dva.

Prema prvim procjenama, materijalna šteta je velika, no ona će se točno znati tek nakon završetka očevida.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 21.12.10. 11:17

a "malo vitra ", jel i on izgorija ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika