21.12.2010. / 12:01

Autor: Nacionalova redakcija

Nacional:

Sanaderova tajna financijska igra: Šest slika za pranje 20 milijuna eura

Slike za Sanadera trebala je navodno kupiti jedna građevinska tvrtka koju kontroliraju dvije osobe s područja bivše Jugoslavije, koje su prisustvovale tom sastanku, ispričano je Nacionalu

Pregovore o kupovini slika Sanader je s još tri osobe vodio u VIP salonu restorana u jednom austrijskom graduPregovore o kupovini slika Sanader je s još tri osobe vodio u VIP salonu restorana u jednom austrijskom graduBivši hrvatski premijer Ivo Sanader želio je u proljeće 2010. kupiti tri slike poznate ruske avangardne slikarice Ljubov Popove, te tri slike Pabla Picassa. To je Nacionalu ispričala osoba koja tvrdi da je zajedno s još nekoliko ljudi o tome pregovarala izravno s Ivom Sanaderom.

Prema tvrdnjama te osobe, Sanader je o kupovini tih slika pregovarao u društvu s jednom poznatom osobom iz hrvatskog javnog života, a slike su trebale biti kupljene kroz više raznih poslovnih transakcija, kroz koje se trebalo prikriti pranje najmanje 20 milijuna eura.

Ako je to točno, onda je Ivo Sanader svoju veliku ljubav prema umjetninama koristio za pranje milijuna eura svog crnog novca, koji se odnedavna počeo otkrivati na privatnim bankovnim računima članova njegove obitelji.

Neke detalje te priče načelno znaju i istražitelji Uskoka, koji su pokazali priličan interes za kontakt s protagonistima tih zbivanja za koja se tvrdi da su se dogodila.

Slike za Sanadera trebala je navodno kupiti jedna građevinska tvrtka koju kontroliraju dvije osobe s područja bivše Jugoslavije, koje su prisustvovale tom sastanku, ispričao je Nacionalu isti izvor.

Jedan od tih građevinskih tvrtki trebala je za Sanadera kupiti skupocjene slike, ispričao je za Nacional čovjek koji tvrdi da je s njim o tome pregovarao. Slike su trebale biti kupljene novcem koji se trebao uplatiti na račun njihove građevinske tvrtke.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Nacionala

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 21.12.10. 16:22

Sanader je vrlo slikovita osoba.Odatle mu i ljubav prema slikama.Čovjek si jednostavno nije mogao pomoći kada je Picaso u pitanju.Bilo na koji način ali sliku je jednostavno morao imati.Inače nebi on to nikada protuzakonito učinio.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika