21.12.2010. / 13:17

Autor: Hina

Sedam osoba iz BiH sudjelovalo u 'kladioničarskoj hobotnici'

Osumnjičeni iz BiH s nogometom su povezani na različite načine, kao članovi uprava nogometnih klubova, suci, pa čak i liječnici.

Policija u Bosni i Hercegovini identificirala je sedam osoba kao sudionike organiziranog namještanja rezultata nogometnih utakmica što je već mjesecima predmet istrage njemačkog državnog tužiteljstva u Bochumu, prenosi u utorak sarajevski "Dnevni avaz".

Prema navodima ovog lista, na temelju informacija koje su prikupili njemački istražitelji kao članovi "kladioničarske hobotnice" identificirani su Živko Budimir (33), Nedžad Selimbegović (37), Dževad Bećiragić (61), Slavko Tošović (54), Mevludin Efendić (45), Branislav Tešan (39) i Dragan Kulina (51).

Istražitelji spornima smatraju 15 utakmica koje su tijekom 2009. godine igrale momčadi iz BiH, a riječ je o prijateljskim i utakmicama Premijer lige BiH, te o tri susreta Europske lige.

Njemačka policija je, navodno, bosanskohercegovačkom pravosuđu proslijedila gotovo 300 stranica dokumenata koji dokazuju vezu osumnjičene sedmorice s namještanjem utakmica.

Veći dio tog materijala pribavljen je prisluškivanjem telefonskih razgovora što su ih vodili glavni osumnjičeni Anto Šapina i Mario Cvrtak.

Osumnjičeni iz BiH s nogometom su povezani na različite načine, kao članovi uprava nogometnih klubova, suci, pa čak i liječnici.

Tijekom dosadašnje istrage tužiteljstvo iz Bochuma provjerilo je više od 250 osoba istražujući 270 sumnjivih utakmica.

Pretpostavlja se kako je u cijelu operaciju namještanja rezultata kladioničarska mafija uložila više od 12 milijuna eura.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika