21.12.2010. / 14:07

Autor: Nacional.hr

Uključeni privremeni odašiljači radi poboljšanja TV prijema u zapadnoj Istri

Kako ni do danas nije uklonjena smetnja talijanskih odašiljača, HAKOM je odobrio privremeni rad DVB-T pretvarača u mreži multipleksa MUX A na lokacijama Rovinj, Vrsar, Poreč, Novigrad, Plovanija i Buje na kanalu K-68.

Istrani sad mogu ponovno pratiti digitalni signalIstrani sad mogu ponovno pratiti digitalni signalS obzirom na to da do današnjeg dana, ni nakon što je HAKOM upozorio talijansku stranu na nedopustivu situaciju i zatražio žurno uklanjanje smetnji sukladno međunarodnoj proceduri koju propisuje Međunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU - International Telecommunication Union), nije uklonjena smetnja talijanskih odašiljača, odobren je privremeni rad DVB-T pretvarača u mreži multipleksa MUX A na lokacijama Rovinj, Vrsar, Poreč, Novigrad, Plovanija i Buje na kanalu K-68.

U suradnji s mrežnim operatorom DVB-T multipleksa u Republici Hrvatskoj - tvrtkom Odašiljači i veze - svi navedeni pretvarači su pušteni u rad.

Upućujemo gledatelje koji zbog smetnji ne mogu pratiti hrvatske programe na području zapadne Istre da podese svoje digitalne prijamnike (samostojeće ili ugrađene u televizore) na novi privremeni odašiljački kanal K68.

HAKOM nastavlja s aktivnostima usmjerenim uklanjanju smetnji koje uzrokuju talijanski regionalni DVB-T multipleksi koji su 10. prosinca 2010. godine proradili na međunarodno usuglašenim frekvencijama koje koristi Republika Hrvatska.

Vezane vijesti

Rast usluga širokopojasnog pristupa internetu

Rast usluga širokopojasnog pristupa internetu

Telefonske usluge i dalje bilježe pad prihoda, kako zbog smanjenja kupovne moći građana uzrokovane krizom u svjetskoj i domaćoj ekonomiji, tako i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika