21.12.2010. / 14:21

Autor: Nacional.hr

T-Mobile USA i Nokia Siemens Networks iniciraju novu fazu razvoja tehnologije HSPA

Predvodnici mobilne industrije promiču standardizaciju tehnologije Long Term HSPA Evolution radi postizanja brzina većih od 650 Mb/s

LTE tehnologija omogućiti će brži prijenos podatakaLTE tehnologija omogućiti će brži prijenos podatakaZahvaljujući standardu HSPA koji omogućuju T-Mobile USA i Nokia Siemens Networks operateri bi mogli postizati vršne brzine podatkovnog prometa veće od 650 megabita u sekundi (Mb/s). Tehnologija Long Term HSPA Evolution ubrzala bi mobilne širokopojasne veze do razine koju omogućuje tehnologija LTE Advanced.

T-Mobile USA i Nokia Siemens Networks potiču standardizaciju te tehnologije s ciljem da ona postane dostupna za komercijalnu primjenu do 2013. Predložene ključne značajke tehnologije Long Term HSPA Evolution prihvaćene su tijekom plenarnog sastanka inicijative 3GPP RAN održanog od 7. do 10. prosinca 2010.

"Snažno vjerujemo u nastavak razvoja tehnologije HSPA paralelno s daljnjim razvojem tehnologija LTE i LTE Advanced" – izjavio je Neville Ray, tehnički direktor u tvrtki T-Mobile USA. "Tehnologija Long Term HSPA Evolution omogućit će nam da poboljšamo našu mobilnu širokopojasnu mrežu standarda 4G izvan okvira trenutnih i planiranih budućih kapaciteta, kao i da osiguramo prostor za znatan rast i poboljšanje brzine. S obzirom na porast potražnje korisnika za bežičnim podacima, brzina, širina i razvojni put naše mobilne širokopojasne usluge omogućuju nam dobro polazište za tržišnu utakmicu."

"Potražnja za bržim prijenosom podataka i rastom mobilne širokopojasne veze i dalje potiče potrebu za napretkom na području tehnologija HSPA i LTE" – dodao je Keith Sutton, predsjednik ogranka WCDMA za Nokia Siemens Networks.

"Stoga smo jednako predani objema tehnologijama. Kao predvodnik razvoja tehnologije HSPA ove smo godine na kongresu Mobile World već demonstrirali prijenos podataka brzinom većom od 100 Mb/s. Danas uz to imamo najveći broj korisnika tehnologije HSPA, s više od 200 operatera diljem svijeta. Pokretanje standardizacije nove tehnologije prirodni je rezultat naših napora za realizaciju punog potencijala tehnologije HSPA."

Platforma Single Radio Access Network (RAN) tvrtke Nokia Siemens Networks već je pripremljena za Long Term HSPA Evolution. Ona će operaterima osigurati besprijekoran razvojni put za obradu povećanog mrežnog prometa i upravljanje troškovima koje donosi uvođenje nove tehnologije. Osim toga, sve su značajke tehnologije Long Term HSPA Evolution povratno kompatibilne te ih je moguće koristiti zajedno s postojećim mobilnim platformama WCDMA i HSPA na istim mrežama.

Vezane vijesti

Simpa se vraća kao nova tarifa

Simpa se vraća kao nova tarifa

Simpa, brand Hrvatskog telekoma koji mnogi i danas povezuju sa prepaid uslugom, vraća se kao nova tarifa u ponudi prepaid usluga HT-a. Naime, u HT-u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika