21.12.2010. / 14:51

Autor: Totalsport

Slalom (Ž), Courchevel: Schild opet slavila, Jelušić 16.

U poretku za Mali kristalni globus Poutiainen i Schild poravnate su na vrhu ljestvice sa po 200 bodova. Schild je pobijedila na prvom natjecanju u Leviju i ispala u Aspenu, dok je Finkinja u objema uvodnim utrkama uzela treće mjesto

Ana JelušićAna JelušićHrvatska skijašica Ana Jelušić došla je do prvih bodova ove sezone u Svjetskom kupu zauzevši 16. mjesto na slalomskoj utrci, trećoj ove sezone, u francuskom Courchevelu...

U prvoj je vožnji 24-godišnja Riječanka bila 12. Može, ipak, biti zadovoljna jer je s bodovima uspjela završiti prvu utrku ove sezone.

Slavila je dojmljiva Austrijanka Marlies Schild, drugoplasirana nakon prve vožnje iza Finkinje Tanje Poutiainen, s najbržom vožnjom drugog "laufa" (46.57). Najbrža nakon nje u drugoj je dionici utakmice bila njena sestra Bernadette, koja s 34 stotinke sporijom vožnjom s 18. skočila na sedmo mjesto.

Drugo je mjesto na kraju pripalo Tanji Poutiainen, koja je od 11 stotinki prednosti iz prve vožnje došla na zaostatak od 78 stotinki u drugoj. Treće je mjesto zauzela sve bolja Slovenka Tina Maze, četvrta nakon prve vožnje, te se tako na slalomsko prijestolje u Svjetskom kupu popela drugi put u karijeri.

Utrku u prvoj vožnji nisu uspjele završiti dvije najbolje skijašice današnjice: slalomska specijalistica i dva puta drugoplasirana u dvama dosad odvoženim slalomima, Njemica Maria Riesch, te njezina američka rivalka Lindsey Vonn, trostruka uzastopna pobjednica Svjetskog kupa. Nisu se pokazale doraslima savladati prepreke Zorana Sobola, trenera Ane Jelušić koji je postavljao prvu stazu, kao niti još 23 skijašice od njih ukupno 69 koliko ih se spustilo niz stazu. Prvu vožnju nije, dakle, uspjela završiti trećina natjecateljica.

U poretku za Mali kristalni globus Poutiainen i Schild poravnate su na vrhu ljestvice sa po 200 bodova. Schild je pobijedila na prvom natjecanju u Leviju i ispala u Aspenu, dok je Finkinja u objema uvodnim utrkama uzela treće mjesto.

Svjetski kup skijašica, slalom u Courchevelu, konačni rezultati:

1. Schield (Aut) 1:34.95

2. Poutiainen (Fin) +0.78

3. Maze (Slo) +1.98

4. Pietilae-Holmner (Šve) +2.25

5. Zettel (Aut) +2.26...

16. Jelušić (Hrv) +3.68...

Svjetski kup skijašica, redoslijed u slalomu:

1. Poutiainen (Fin) 200

1. Schild (Aut) 200

3. Pietilae-Holmner (Šve) 174

4. Riesch (Njem) 160...

32. Jelušić (Hrv) 31...

Svjetski kup skijašica, ukupni poredak:

1. Vonn (SAD) 581

2. Riesch (Njem) 578

3. Görgl (Aut) 366

4. Poutiainen (Fin) 356

5. Maze (Slo) 333

6. Mancuso (SAD) 294...

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika