21.12.2010. / 14:51

Autor: Nacional.hr

Prosvjedi ne jenjavaju: U Minsku uhićeno 600 oporbenih demonstranata

Promatrači su ocijenili izbore manjkavim, dok su EU i SAD osudili postupak policije

Foto: ReutersFoto: ReutersBjeloruska policija uhitila je oko 600 opozicijskih demonstranata u akciji suzbijanja demonstracija koje su počele nakon predsjedničkih izbora, izvještava BBC.

Šef policije u Minsku Leonid Farmagei izjavio je kako će uhićeni biti zadržani u pritvoru 15 dana. Među uhapšenima je najmanje sedam opozicionih predsjedničkih kandidata. Podsjetimo, na predsjedničkim izborima održanima ovog vikenda predsjednik Alexander Lukashenko izabran je po četvrti put osvojivši skoro 80 posto glasova.

Promatrači su ocijenili izbore manjkavim, dok su EU i SAD osudili postupak policije. Ruska novinarska udruga zatražila je hitno puštanje na slobodu svojih novinara koji su pratili demonstracije, a pozvali su i vlasti u Kremlinu kako bi izvršili pritisak na Bjelorusiju u ostvarenju njihovih zahtjeva. Europska organizacija za sigurnost i suradnju (OSCE) isto je nazvala izbore manjkavim te izjavila kako nisu poštivani osnovni demokratski standardi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika