21.12.2010. / 16:35

Autor: Hina

Lopovluk u državi

Tomislav Karamarko: Moguća nova uhićenja

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas kako je logično da nastavak borbe protiv korupcije rezultira novim uhićenjima ne želeći pritom, kako je rekao, nikoga apostrofirati i ni u koga upirati prstom.

Tomislav KaramarkoTomislav KaramarkoMinistar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas kako je logično da nastavak borbe protiv korupcije rezultira novim uhićenjima ne želeći pritom, kako je rekao, nikoga apostrofirati i ni u koga upirati prstom.

"Nisam najavio nova uhićenja, već da će borba protiv korupcije i organiziranoga kriminala imati svoj kvalitetni kontinuitet, a posljedica te borbe mogu biti uhićenja", rekao je Karamarko odgovarajući na novinarska pitanja koja su se odnosila na moguća uhićenja i istrage protiv pojednih ministara, o čemu nagađaju mediji.

"Ne bih se usudio u tom smjeru davati izjave iako nitko nije zaštićen i nedodirljiv, što dokazuju i naše zadnje akcije", rekao je Karamarko novinarima na svečanosti u Policijskoj akademiji u povodu završetka kampanje "Živim život bez nasilja".

Na pitanje hoće li istraga protiv bivšeg premijera Ive Sanadera u Austriji zakomplicirati njegovo izručenje Hrvatskoj, odgovorio je da ona predstavlja komplikaciju samo kad je riječ o dinamici izručenja. Dodao je da se i u Austriji- ako su ondje počinjena neka kaznena djela - mora odgovarati.

Ponovio je kako nema krivca za Sanaderov bijeg jer za njegovo uhićenje nije bilo nikakve zakonske osnove do ukidanja imuniteta i raspisivanja tjeralice.

"Da smo ga uhitili na Bregani, to bi bilo nelegalno uhićenje i protupravno lišavanje slobode, što bi koristilo samo njemu i onima koji pokušavaju nametnuti tezu da se radi o političkom progonu", ustvrdio je Karamarko.

Na pitanje u kojoj je fazi istraga protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, odgovorio je kako ne može komentirati predmete koji su u ovlasti USKOK-a.

Kirina su USKOK-ovi istražitelji u listopadu ispitali u sklopu istrage vezane uz aferu "Fimi medija". Mediji su tada objavili da je ispitan kao osumnjičenik za zloporabu položaja i ovlasti jer je i njegovo ministarstvo poslovalo s marketinškom tvrtkom "Fimi medijom" preko koje se, sumnja USKOK, izvlačio novac iz ministarstava i državnih tvrtaka.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 21.12.10. 16:58

ali naslov "Lopovluk u državi", ma daj........ jahhahahahahahahaha


registracija
8/7/09

bankar, 21.12.10. 17:50

a ne nego gdje zmaju... i to nije naslov nego podnaslov iako je iznad


registracija
1/1/70

, 21.12.10. 18:45

apsite mafiju!


registracija
27/8/09

Lujo1, 21.12.10. 22:44

bandić, mamić, dropulička, vidošević, šeks, gregurić, valentić, šarinić, bebić, hajd dopunite imena bande koja je uništila Domovinu!


registracija
11/1/10

fluid, 22.12.10. 17:04

WANTED; Pašalić,Škegro,Gregorić,Šarinić,Mateša,Valentić,Brzović,Rebić,Jarnjak,Šeks...Bez ovih osoba lista ratnih zločinaca nije kompletna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika