21.12.2010. / 17:24

Autor: Nacional.hr

Plinacro: Ministarstvo gospodarstva dalo zeleno svjetlo za projekt mini LNG-a

Za razliku od klasičnog LNG terminala, mini LNG zahtjeva manju investiciju, kraći rok izgradnje, a opet ima funkcije "velikog" terminala

Mini LNG terminal "premostio" bi period do gradnje pravog LNG terminalaMini LNG terminal "premostio" bi period do gradnje pravog LNG terminalaHrvatska bi ubrzo mogla dobiti mini LNG terminal, najavio je novinarima na godišnjem druženju predsjednik Uprave Plinacroa Jerko Jelić Balta.

Pojasnio je kako je projekt izgradnje mini LNG terminala koji bi bio privremeno rješenje do izgradnje LNG terminala na otoku Krku dobio "zeleno svjetlo" u ministarstvu gospodarstva. Dodao je i kako bi Plinacro s projektom vrijednim 50 milijuna eura trebao krenuti veoma brzo.

Projekt obuhvaća gradnju instalacija za priključenje LNG brodova koji bi na taj način bili uključeni u plinski transportni sustav. Za razliku od klasičnog LNG terminala, mini LNG zahtjeva manju investiciju, kraći rok izgradnje, a opet ima funkcije "velikog" terminala.

Kako bi se krenulo u izgradnu potrebno je još izraditi studiju utjecaja na okoliš, ali i studiju izvedivosti.

Na pitanje o njegovoj isplativosti, jer se planira graditi LNG terminal, Jelić Balta je istaknuo kako je period čekanja do izgradnje LNG terminala na Krku dovoljno dugačak kako bi se gradnja mini LNG terminala isplatila.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika