21.12.2010. / 19:00

Autor: Totalsport

Čilić: Imam još puno mjesta za napredak

Uživam igrati u Chennaiju i to je jako dobro organiziran turnir. Osjećam se dobro na terenu i mogu dati ono najbolje od sebe, rekao je Čilić

Marin ČilićMarin ČilićNajbolji hrvatski tenisač Marin Čilić dao je intervju putem e-maila za The Hindu, indijski dnevnik na engleskom jeziku, a povodom nadolazećeg ATP turnira u Chennaiju.

Trenutno 14. igrač svijeta slavio je u Chennaiju u posljednje dvije godine i tako je postao prvi tenisač kojem je uspjelo obraniti naslov na turniru nakon Carlosa Moye, kojem je to uspjelo 2004. i 2005. godine. Od 3. do 11. siječnja sljedeće godine najbolji hrvatski reket pokušat će postati prvi trostruki uzastopni pobjednik Chennai Opena, a protvnici će mu biti jaki igrači poput Tomaša Berdycha, Stanislasa Wawrinke i Janka Tipsarevića.

*Ovu godinu započeli ste silovito, obranama naslova u Chennaiju i Zagrebu, te polufinalom Australian Opena, ali okončali ste ju slabo. Što se dogodilo, da li je uzrok tomu nagomilani umor ili jednostavno pad forme?

- Da, zaista sam dobro započeo godinu i imao sam najbolji pobjednički niz u karijeri. U mjesec i pol dana imao sam 17 pobjeda i jedan poraz. Naravno da u tenisu, kao i sportu općenito i životu, ima uspona i padova. Mogu reći da sam prošao kroz neke teške trenutke, ali da se veselim novoj sezoni i da ću pokušati dobro odigrati u Parizu, kao i završnici sezone.

*Koji su vaši planovi za Chennai 2011. godine. Držat ćete se metode koja vam je donijela uzastopne naslove ili ćete nešto mijenjati u pokušaju pronalaska forme?

- Glavni razlog zašto sam osvojio naslove dvije uzastopne godine je što sam se jako dobro pripremio i bio sam svjež i gladan pobjeda. Uživam igrati u Chennaiju i to je jako dobro organiziran turnir. Osjećam se dobro na terenu i mogu dati ono najbolje od sebe.

*Kako vaša visina (198 cm) utječe na vaš tenis?

- Visina donosi svoje prednosti i mane. Sve ovisi o tome kako se krećete i koji su vaši potencijali. Ja mislim da izvlačim ono najbolje on svojih prirodnih mogućnosti, premda i dalje mislim da ima mjesta za napredak u brojnim područjima.

*Koliko je težak bio poraz od Srbije u četvrtfinalu Davis Cupa (1-4 u Splitu, op.a.) i kakav je osjećaj biti najmlađi igrač svoje reprezentacije?

- Davis Cup je sjajno iskustvo, posebice jer smo ove godine imali važan dvoboj s Ekvadorom i u četvrtfinalu sa Srbijom. Bilo je to sjajno iskustvo, igrati u takvoj situaciji, u takvim uvjetima. Bilo je to prvi put da su Srbija i Hrvatska igrale međusobno u tenisu. Svi su očekivali velike tenzije oko terena, ali moram reći da je bilo vrlo pozitivno i usprkos porazu, mislim da smo ostvarili dobre rezultate ove godine.

*Postoji li poseban razlog zašto početkom godine u tjednu kada se igraju tri turnira iz serije 250 izabirete Chennai ispred Dohe i Brisbanea?

- Pa, igrao sam u Chennaiju zadnje četiri godine i bilo mi je sjajno igrati. Osjećam se dobro u Chennaiju i stoga nema razloga za promjene.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika